2 jaar geleden gepost

Covid Safe Ticket: alle info

Vanaf 13 augustus kunnen we dankzij het Covid Safe Ticket weer grote evenementen zoals voetbalwedstrijden organiseren. Iedereen wordt gecontroleerd via de CovidSafe app of het geprint certificaat. Maar wat moet je doen als je niet of niet lang genoeg bent gevaccineerd? En welke test moet je ondergaan in dat geval? En is er een alternatief? We sommen het allemaal voor je op.

Wat is het Covid Safe Ticket?

Het Covid Safe Ticket (in de app of de geprinte versie) is momenteel het enige geldige bewijs om grote evenementen bij te wonen. Opgelet: dat is niet het bewijs dat je ontving in het vaccinatiecentrum!

Het certificaat toont of je toegang krijgt tot grote evenementen, op basis van jouw gegevens:

  • Vaccinatie: minstens 14 dagen volledig gevaccineerd (gevaccineerd voor 1 augustus 2021)
  • Test: geldige recente (dag van de test plus 2 dagen) PCR-test of in noodgeval een RAT-test
  • Herstel: besmetting opgelopen tussen 11 en 180 dagen geleden

Ben je recent op reis geweest naar het buitenland of woonde je een evenement bij? Dan bestaat de kans dat jouw certificaat al in orde is. Op www.covidsafe.be vind je alle nodige informatie.

Waarom het Covid Safe Ticket?

Het Covid Safe Ticket stelt ons in staat om opnieuw een “normale” thuiswedstrijd te organiseren waar we allemaal zo naar snakken. Dat wil zeggen:

  • Abonnees kunnen opnieuw plaatsnemen op hun vertrouwde plaats in de Elindus Arena. Er is geen voorafgaande reservatie nodig.
  • We hoeven geen bubbels meer te vormen in de tribunes. Dat wil zeggen dat er meer supporters worden toegelaten.
  • Je hoeft geen mondmaskers meer te dragen in het stadion. Enkel als je in een binnenruimte wandelt, draag je nog een mondmasker.

Onze komende thuiswedstrijden worden op deze manier afgewerkt. Zorg dus dat je de Covid Safe app correct installeert of het certificaat tijdig aanvraagt. Er zal geen mogelijkheid zijn om een sneltest af te leggen aan het stadion.

Wat als ik (nog) niet volledig gevaccineerd ben?

Je wilt de wedstrijd ten volle beleven op jouw zitplaats en met jouw vrienden? 

Dan onderga je op vrijdag of zaterdag een PCR-test. Iedere burger heeft recht op twee gratis PCR-testen. Die kan je opvragen via www.covidsafe.be.

Heb je de twee gratis PCR-testen al opgebruikt? Dan kan je een betalende PCR-test of RAT-test ondergaan. Controleer bij je dokter, testcentrum of apotheker zeker of het over een juiste test gaat. Ook hier is het testbewijs niet geldig maar moet het testresultaat in jouw CovidSafe app verschijnen. Meer informatie vind je op www.covidsafe.be

Heb je toch nog vragen? Contacteer ons dan op info@essevee.be of telefonisch op 056 44 00 42.

Tags

DEEL DIT ARTIKEL:

Close