4 jaar geleden gepost

Constructief overleg tussen SLC en veiligheidspartners

Voetbal is emotie. Op en naast het veld. Supporters beleven het met passie. Een uitlaatklep voor de ene, een familie-uitstap voor de ander. De Pro League en haar clubs zetten - meer dan ooit - sterk in op positief supportersgedrag. Voetbal, een feest!

Naar aanleiding van de perceptie op het veiligheidsgebeuren bij de leden van SLC, de sfeergroep van Essevee, werd op hun verzoek een rondetafelgesprek georganiseerd. Een overleg in aanwezigheid van burgemeester, procureur, korpschef, politie-officieren, veiligheidsverantwoordelijken, stuurgroep supportersfederatie, voetbalcel en vijf leden van SLC zodoende een antwoord te kunnen bieden op enkele terugkerende problemen.
 

De politiediensten bij SV Zulte Waregem hanteren een correct vervolgingsbeleid en benadrukken dat er allerminst een heksenjacht is op stadionverboden. Met slechts zestien stadionverboden is SV Zulte Waregem de vierde beste leerling van de klas. De politie kijkt toe op het naleven van de regels en beperkt zich tot vaststellen en verbaliseren van overtredingen. De verdere procedure wordt behandeld door het parket of Binnenlandse Zaken.
 

Het overleg resulteerde in een positief en constructief gesprek. De club zal blijvend zijn supporters sensibiliseren én informeren inzake verantwoord supportersgedrag. Om de relatie te optimaliseren zal er in toekomst driemaandelijks overleg worden gepleegd met het management van Essevee, de supporterslokalen, SLC en politiediensten.
 

Tope is alles meuglijk!

DEEL DIT ARTIKEL:

Close