2 jaar geleden gepost

Competitie met 18 in 1A wordt verlengd

Op maandag 14 juni besliste de Algemene Vergadering van de Pro League voor een verlenging van het huidige competitieformat. Al zeker zo tot het seizoen 2022-2023 spelen we met 18 ploegen in 1A en worden meer belofteteams toegevoegd in 1B.

18 ploegen in 1A

Omwille van corona was de afwikkeling van het seizoen 2019-2020 niet eenvoudig. Als gevolg werd 1A afgelopen seizoen uitgebreid tot 18 ploegen. Met een tweederdemeerderheid bereikte de Algemene vergadering een akkoord om dit format aan te houden tot minstens 2022-2023, en zo de externe audit van het Belgische profvoetbal, af te wachten. Een voorstel dat op tafel kwam door de werkgroep onder leiding van onze eigen CEO, Eddy Cordier.

“Ik kreeg 10 dagen geleden het mandaat om, met een zelf samengestelde werkgroep, een finaal voorstel uit te werken”, vertelt Eddy Cordier. “Samen met de werkgroep zijn we  tevreden dat we met ons voorstel een consensus bereikten met 21 van de 24 ploegen.”

Meer beloftenteams in 1B

Er is een principeovereenkomst voor maximum vier beloftenteams in 1B, maximum vier in eerste nationale en maximum zes in tweede nationale. De laatste punten en komma’s worden hiervoor uitgeschreven wat betekent dat pas vanaf het seizoen 2022-2023 de beloftenploegen kunnen proeven van het volwassenenvoetbal. 

Welk team waar mag starten, wordt bepaald door de eindrangschikking van de beloftencompetitie van het volgende seizoen. Dit voorstel moet nog verder worden uitgewerkt voor het einde van de maand.

DEEL DIT ARTIKEL:

Close