3 jaar geleden gepost

Coach Francky Dury kijkt vooruit naar het duel tegen Moeskroen

Net voor de interlandbreak trekken onze jongens naar Le Canonnier voor het duel met Royal Excel Mouscron. Kunnen we na de ruime overwinning tegen Waasland-Beveren lonken naar een 6 op 6?

Moeskroen is het seizoen gestart met een 2 op 9. Toch kunnen ze niet spreken van een gemiste seizoensstart aan Le Canonnier. Les Hurlus pakten een knap punt op Antwerp en op Anderlecht. Thuis konden ze tot dusver nog geen punten pakken. Op speeldag 2 verloren ze in eigen huis van KV Mechelen.

Voordat coach Francky Dury Moeskroen onder de loep neemt, blikt hij nog even terug op de Overwinning van vorige week. "We zijn in eerste instantie erg blij dat we gewonnen hebben. Het dekt de lading en dat voel je op training" vertelt de coach. "Er wacht ons de komende weken een zwaar programma. Winnen was dus wel een must."

Met 6 doelpunten in 2 wedstrijden lijken onze aanvallers de weg naar doel te hebben gevonden. "We zagen deze zomer Cyle Larin vertrekken. Die jongen won heel wat duels in de aanval en kon de bal bijhouden. Nu hebben we nog steeds heel wat talent lopen in onze aanval maar ze hebben andere troefkaarten." vertelt Dury. "Onze jongens in de voorlinie hebben aanvoer nodig en daarom gingen we tegen Waasland-Beveren op zoek naar de spelverdelers die hiervoor kon zorgen. Govea en Van Hecke hebben dat erg goed gedaan."

"Ik hoop dat we de prestatie van vorige week kunnen doortrekken naar dit weekend. We moeten proberen hetzelfde voetbal op de mat te brengen." vertelt Dury. "Als we met 6 op 6 de break kunnen ingaan, zal dat een goed gevoel geven."

Het is al van 2018 geleden dat Essevee nog kon winnen van Moeskroen. Het werd toen 1-2 dankzij doelpunten van Olayinka en Harbaoui. Dit keer gaat Essevee opnieuw op zoek naar de overwinning tegen een, volgens Francky Dury, niet te onderschatten Moeskroen. "Ze hebben hard gewerkt de voorbije maanden en hebben enkele erg goede spelers lopen." klinkt het bij de coach. "Er staat een goede organisatie en een stevig blok. Ze slikken bijgevolg dan ook weinig tegendoelpunten. Van de 3 goals die ze tegen kregen, was het drie keer een strafschop."

Selectie

Doelmannen: Louis Bostyn, Eike Bansen, Martijn Beernaert

Verdedigers: William Bianda, Olivier Deschacht, Daniel Opare, Ewoud Pletinckx, Laurens De Bock, Cameron Humphreys

Middenvelders: Damien Marcq, Abdoulaye Sissako, Omar Govea, Bassem Srarfi, Ibrahima Seck, Jannes Van Hecke

Aanvallers: Jelle Vossen, Jean-Luc Dompé, Saido Berahino, Gianni Bruno, Idrissa Sylla

Tags

DEEL DIT ARTIKEL:

Close