3 jaar geleden gepost

Coach Francky Dury blikt vooruit naar het duel tegen OHL

Vorige week had het team iets recht te zetten na de zware nederlaag tegen de landskampioen. Op het veld van Standard brachten onze jongens een verdiend punt huiswaarts. Volgende uitdaging: Oud-Heverlee Leuven.

Zaterdag om 18.30 uur wacht voor Essevee de verplaatsing naar OH Leuven voor wedstrijd nummer 8 in de Jupiler Pro League. De promovendus heeft zijn start van het seizoen alles behalve gemist en pronkt met 11 punten op een mooie zesde plaats in het klassement. Coach Dury kijkt al even vooruit naar de partij op Den Dreef en onthoudt vooral de mentaliteit dat zijn ploeg toonde in de wedstrijd tegen Standard.

"We hebben tegen Standard opnieuw een goede mentaliteit op het veld getoond. We pakken daar een verdiend punt en moeten nu hard verder werken. We moeten nu deze week bevestigen en 3 punten pakken."

Ondertussen kijkt de coach vooruit naar de wedstrijd van morgen tegen OH Leuven. "We hebben tegen OHL gespeeld in de voorbereiding en je kan ze wat vergelijken met Beerschot. Ook zij hebben alles op alles gezet richting de finale in 1B en zijn zo enorm goed aan de competitie begonnen."

"In hun voorbije matchen legden ze telkens een goeie organisatie op de mat in balverlies." analyseert de coach verder. "Henry is een lastige spits die weegt op een verdediging en daarachter heb je dan onder andere de snelle Sowah die in een goede vorm zit. Hun zesde plaats is dus zeker niet gestolen."

Een minder leuk resultaat van de wedstrijd op Standard is de blessure van onze kapitein. Ewoud Pletinckx heeft een scheurtje in de ligamenten van de enkel opgelopen en zal een drietal weken onbeschikbaar zijn. Voor de rest is de lappenmand van Essevee leeg en vertrekt iedereen fit richting Leuven.

SELECTIE 

Doelmannen: Louis Bostyn, Eike Bansen, Martijn Beernaert

Verdedigers: William Bianda, Olivier Deschacht, Daniel Opare, Laurens De Bock, Cameron Humphreys, Nikos Kainourgios

Middenvelders: Damien Marcq, Abdoulaye Sissako, Omar Govea, Bassem Srarfi, Ibrahima Seck, Mathieu De Smet, Jannes Van Hecke

Aanvallers: Jelle Vossen, Jean-Luc Dompé, Saido Berahino, Gianni Bruno, Mikael Soisalo

Tags

DEEL DIT ARTIKEL:

Close