3 jaar geleden gepost

Coach Francky Dury blikt vooruit naar de eerste wedstrijd met publiek

Zondag ontvangen we de leider in de competitie. De wedstrijd tegen Sporting Charleroi, die om 18.15 uur wordt afgetrapt, is de eerste in zes maanden met publiek. Ook nu kijkt coach Francky Dury al even vooruit naar de partij van morgen.

Sporting Charleroi is met een perfect rapport begonnen aan de competitie. Met 12 op 12, één tegendoelpunt en zeven gemaakte doelpunten zijn ze voorlopig de terechte leider in de Jupiler Pro League. Zondag 13 september komen de Carolo's op bezoek aan de Gaverbeek voor een nu al heel leuke affiche.

Ook coach Francky Dury kijkt uit naar de komst van de leider. "Charleroi is een goeie ploeg en de terechte leider op dit moment. Ze bouwen verder op het vertrouwen van vorig jaar met een sterke derde plaats in het klassement." vertelt de coach. "Als je hun statistieken bekijkt, dan zie je meteen hun kwaliteiten. Ze hebben erg weinig nodig om te scoren maar geven ook erg weinig doelkansen weg."

De wedstrijd tegen Charleroi wordt ook de eerste met publiek in het Regenboogstadion sinds dé derby van eind februari. "In de eerste plaats ben ik erg blij dat onze fans terug binnen kunnen." vertelt Francky Dury. "Voetbal is een prachtig spel maar zonder fans mis je toch wat beleving en emotie."

Essevee haalde voor de interlandbreak een 6 op 6 en vestigde zich zo in de buik van het klassement. "De inhoud van ons spel was dan wel niet fantastisch, de mentaliteit en de strijdlust zaten erg goed tegen Moeksroen." blikt de coach nog even terug. "We hebben twee weken goed kunnen trainen en hebben dankzij onze 6 op 6 meer vertrouwen."

De coach nam ook nog even een kijkje in de lappenmand, die stilaan opnieuw leeg loopt. "Sammy Bossut is individueel aan het trainen op de club en voor de rest enkel wat kleine kwaaltjes." vertelt Dury. "Zarandia trainde opnieuw mee maar ging er tijdens de training opnieuw uit met last aan de knie."

 

Selectie

Doelmannen: Louis Bostyn, Eike Bansen, Martijn Beernaert

Verdedigers: William Bianda, Olivier Deschacht, Daniel Opare, Ewoud Pletinckx, Laurens De Bock, Cameron Humphreys

Middenvelders: Abdoulaye Sissako, Omar Govea, Bassem Srarfi, Ibrahima Seck, Jannes Van Hecke

Aanvallers: Jelle Vossen, Jean-Luc Dompé, Saido Berahino, Gianni Bruno, Idrissa Sylla, Mikael Soisalo

Tags

DEEL DIT ARTIKEL:

Close