2 maanden geleden gepost

Club maatje te sterk voor Essevee in achtste finale Croky Cup

Net als in de vorige ronde van de Croky Cup is het Jan Breydelstadion het schouwtoneel voor een bekerwedstrijd van Essevee. Tegenstander in de achtste finales is Club Brugge. Wat konden de troepen van Euvrard in dit Boerenduel? Lees hieronder het verslag.

In een afwachtend wedstrijdbegin is het vooral de thuisploeg die de bal opeist. Voor een eerste doelkansje is het wachten tot minuut elf. Skov Olsen voor Club en Vormer voor Essevee kunnen niet genoeg kracht zetten op hun schot richting doel. Op het kwartier voetbalt de thuisploeg een goede aanval bij elkaar. Thiago vindt Skov Olsen en die opent de score met een harde knal van dichtbij. Drie minuten later is het copy-paste bij de thuisploeg. Skoras is dit keer de aangever van dienst en opnieuw kan Skov Olsen hard binnen knallen. Na net geen twintig minuten staat het 2-0. Het blijft lang windstil in Jan Breydel. Op 10 minuten van de rust krijgen we toch nog eens opwinding voor het Brugse doel. Traoré zet goed druk, maar kan een foutje van Mignolet net niet afstraffen. Seconden later staat Vossen plots vrij in de zestien. De aanvaller wapent zijn schot, maar het leer vliegt centimeters naast doel. Ook van der Gouw moet bij de pinken blijven wanneer vijf minuten voor de rust Skoras vrij kan aanleggen aan de kleine rechthoek. De Nederlander heeft een goede reflex in huis. 

Essevee komt met goede moed aan de start van de tweede periode, maar het is toch opnieuw de thuisploeg die het eerst kan dreigen en scoren. Nielsen vindt Thiago en de Braziliaan kopt van dichtbij de 3-0 tegen de touwen. Zulte Waregem probeert snel te antwoorden en zoekt een aansluitingstreffer. Vormer knalt van buiten de zestien, maar zijn poging ketst af op de paal. Net voor het uur diept de thuisploeg de voorsprong nog wat meer uit. Thiago knalt eveneens zijn tweede van de avond voorbij van der Gouw. Het staat 4-0. Jan Breydel veert nog een laatste keer recht op twintig minuten voor affluiten. Geen doelpunt deze keer, wel voor de wissel van Club-icoon Jelle Vossen. Het blijft 4-0 in Brugge. Club was een maat te sterk voor Essevee. Het bekerverhaal eindigt hier. 

Tags

DEEL DIT ARTIKEL:

Close