6 maanden geleden gepost

Club Brugge - Essevee: Voorbeschouwing en selectie (heenwedstrijd halve finale Croky Cup)

Een tweeluik tegen Club Brugge vormt de laatste horde voor Essevee richting een mogelijke vierde bekerfinale. Sammy Bossut en Francky Dury blikken vooruit naar de eerste halve finale tegen de competitieleider.

TICKETS

Sammy Bossut heeft goeie herinneringen aan bekervoetbal. De doelman kroonde zich in 2017 tot bekerheld in de finale tijdens de strafschoppenreeks tegen KV Oostende. "Het is en blijft iets speciaal. We staan op amper twee wedstijden van een nieuwe finale maar beseffen wel dat we tegen Club Brugge spelen. We zullen boven onszelf moeten uitstijgen om een goed resultaat neer te zetten om de terugwedstrijd levendig te houden", oordeelt Bossut.

Essevee liep in zijn laatste ontmoeting met Blauw-Zwart tegen een 4-0 nederlaag aan. "We zijn gewaarschuwd", zegt Bossut. "Het eerste halfuur stonden we goed maar door een foutje gaan we toch met een achterstand de kleedkamer in. Hetzelfde scenario in de tweede helft. Maar goed, we weten wat ons te wachten staat en zullen collectief klaar moeten zijn. Iedereen zal zijn taken 100% moeten zijn uitvoeren. Als er twee, drie spelers dat niet doen komen we in de problemen."

"Of het een nadeel is dat we eerst op verplaatsing spelen?" Het maakt op dit moment niet veel uit of je thuis of uit speelt tegen Club volgens Bossut. Het wordt een dubbeltje op zijn kant: een gunstige uitgangpositie veroveren of de schade beperken "Een goed resultaat neerzetten om het daarna of te maken in eigen huis zou natuurlijk het ideale scenario zijn."

Francky Dury wil zijn spelers nog niet meenemen in het verhaal van een mogelijke finale. "Ik moet hen eerst overuigen om de halve finale te winnen. In heen- en terugwedstrijden is alles mogelijk. We spelen natuurlijk tegen een hele sterke ploeg. Het is belangrijk dat we na de nederlaag tegen KRC Genk opnieuw een goeie mind en focus hebben."

"We mogen niet teveel stilstaan bij de recente nederlagen tegen Club en Genk. Twee enorm sterke teams. Competitie en beker moet je los zien van elkaar. We moeten realistisch zijn en onze doelen nastreven. Tegen Genk kwamen we niet scherp genoeg aan de aftrap. Dat mag ons woensdag niet overkomen."

"De beker moet leven bij de totale club, niet alleen in spelersgroep", komt Dury nog even terug op de matige opkomst voor de kwartfinale tegen Charleroi. "Om naar de Heizel te gaan moet je veel inspanningen verrichten. Mijn spelers zullen zeer gemotiveerd aan de aftrap staan."

"We zijn samen met Club Brugge en Antwerp de enige clubs die competitief zijn op meerdere niveaus. Al de rest is alleen maar gefocust op de competitie. Het zou een ontgoocheling zijn mochten we naast Play-Off 1 of de bekerfinale grijpen."

"Op verplaatsing bij topploegen moet het geluk een beetje meezitten", weet Dury. Ik herinner me de wedstrijd van Club op Real Madrid in de Champions League. Goed beginnen en vertrouwen tanken is belangrijk. Dat moet je zo lang mogelijk trachten te behouden. Als je hen in hun ritme laat komen - met de steun van de twaalfde man - loop je achter de feiten aan.

Club Brugge - Essevee, woensdag 22 januari om 20.45 uur.
Scheidsrechter: Wesley Alen

Wedstrijdselectie

Gideon Mensah - afgelopen zondag niet van de partij tegen KRC Genk door ziekte - behoort opnieuw tot de selectie. Francky Dury kan evenwel niet rekenen op Omar Govea, Marco Bürki en Cyle Larin.

Doelmannen: Bossut, Bansen, Bostyn
Verdedigers: De Fauw, Baudry, Mensah, Walsh, Pletinckx, Deschacht
Middenvelders: Marcq, Sissako, Zarandia, Bjørdal, Seck, Van Hecke
Aanvallers: Bruno, Oberlin, De Smet, Berahino

Geblesseerd: Govea (knie), Bürki (teen)
Geschorst: Larin

DEEL DIT ARTIKEL:

Close