5 jaar geleden gepost

Club Brugge - Essevee: voorbeschouwing en selectie

Dit weekend wordt de zestiende speeldag in de Jupiler Pro League afgewerkt. De reguliere competitie is halfweg. Essevee trapt vrijdagavond om 20:30 de terugronde af op het veld van Jan Breydel tegen Club Brugge.

Na de interlandbreak is het terug tijd voor clubvoetbal. Marvin Baudry (Congo Brazzaville) en Ewoud Pletinckx (België U19) waren de enige twee spelers van Team Essevee met interlandverplichtingen.

Goed gevoel

"We hebben de afgelopen twee weken goed getraind", gaat Francky Dury van start tijdens de persconferentie voorafgaand aan de wedstrijd tegen Club Brugge. "Door onze laatste twee thuiswedstrijden te winnen is de sfeer en het gevoel er ook beter op geworden. Tegen Standard - dat met een goed gevoel naar hier kwam - speelden we goed, Lokeren was dan weer een moeilijke match die we op het einde naar ons hebben toegetrokken. Ik kan best tevreden zijn over de laatste vijf weken maar het geluk zat ons soms niet mee. We moeten ons nu focussen op de wedstrijden voor Nieuwjaar en de nodige punten pakken."

Club won eerder dit seizoen met 2-5 in het Regenboogstadion.

De situatie voor de verplaatsing naar de landskampioen heeft er al anders uitgezien. "De ambities voor beide ploegen zijn vandaag totaal verschillend. Vroeger speelden we voor Play-Off 1 als we naar Club trokken, wilden we een goeie wedstrijd spelen én een resultaat halen. Vandaag is onze ambitie de redding, die van Club Brugge kampioen spelen. Wij willen Brugge morgenavond verlaten met een goed gevoel."

Vertrouwen

De recente zes op negen stemt de trainer dan ook tevreden. "We zijn op de goeie weg, ik zie veel positieve zaken en een groep die vertrouwen heeft gewonnen. Punten pakken na een donkere periode doet iets met een team. Maar we zijn er nog lang niet. Er staan ons nog 15 moelijke wedstrijden te wachten."

De tegenstander

Blauw-Zwart staat samen met Antwerp op een gedeelde tweede plaats op vier punten van leider Genk. Maar met zes punten uit de laatste zes competitiewedstrijden kent het niet zijn beste periode. "Club heeft al veel goeie wedstrijden gespeeld. Ok, ze verliezen hun laatste wedstrijd op Charleroi maar schrijven enkele dagen eerder wel geschiedenis door met 0-4 te winnen in Monaco. Samen met Genk spelen ze het beste voetbal in België en ook in Europa doen beide ploegen het heel goed."

Selectie

Doelmannen: Bossut - Bostyn - Bansen
Verdedigers: De fauw - Baudry - Heylen - Walsh - Demir - Bürki
Middenvelder: Marcq - Buffel - Faik - De Pauw - Nissilä - Soisalo - Tardieu
Aanvaller: Harbaoui - Bongonda - Bedia - H. Bjørdal

Geblesseerd: Johan. Bjørdal
Geschorst: Mamadou Sylla (2/2)

 

 

 

DEEL DIT ARTIKEL:

Close