5 jaar geleden gepost

Club Brugge - Essevee 1:3

DOELPUNTEN

12' Harbaoui 0-1

44' Bongonda 0-2

51' Bongonda 0-3

78' De fauw (OG) 1-3

WISSELS

46'

in

Amrabat

out

Rits

54'

in

Rezaei

out

Decarli

70'

in

Openda

out

Schrijvers

82'

in

Soisalo

out

Buffel

86'

in

Bjørdal

out

Bongonda

GELE KAARTEN

41' Bossut

RODE KAARTEN

Zulte Waregem heeft zijn eerste uitzege van het seizoen beet. 1-3 werd het vrijdagavond op het veld van Jan Breydel, meteen ook de eerste thuisnederlaag voor Club Brugge. Théo Bongonda, goed voor twee doelpunten, was de uitblinker van de wedstrijd.

TEAM

Club Brugge

Horvath

Poulain

Mechele

Decarli

Mata

Vormer

Vanaken

Nakamba

Rits

Schrijvers

Wesley

Essevee

Essevee

Bossut

De fauw

Heylen

Baudry

Bürki

De Pauw

Walsh

Buffel

Tardieu

Bongonda

Harbaoui

 

Meteen een zware opdracht op de openingswedstrijd van de terugronde in de Jupiler Pro League. De laatste keer dat Essevee zegevierde op Club was geleden van 2013.

De thuisploeg startte gretig maar werd al snel op achtervolgen aangewezen. Nakamba had een fout nodig in de eigen zestien om Bongonda - op wandel door de Brugse defensie - af te stoppen. Boucaut greep niet in maar de VAR was attent. Bal op de stip, Harbaoui stuurde Horvath de verkeerde hoek in, 0-1.

Het antwoord van Club bleef uit tot Vanaken plots moederziel alleen een voorzet van Vormer mocht afronden. De Rode Duivel miste onbegrijpelijk. Niet veel later knalde hij een vrije trap trap vanaf nauwelijks drie meter (terugspeelbal op Bossut) tegen de lat.

Net voor rust nog eens een scherpe tegenprik van de bezoekers. Harbaoui opende knap op De Pauw, die behield het overzicht en liet Bongonda makkelijk scoren. Horvath voor een tweede keer geklopt, 0-2 aan de rust.

Schrijvers zorgde voor het eerste gevaar in de tweee helft. Hij viseerde de kruising maar z'n poging ging nipt over. Meer succes aan de overkant van het veld. Breed leggen op Buffel, het hoofd van Harbaoui zoeken of zelf trappen? Bongonda koos voor de laatste optie en zag zijn schot via Mata in doel verdwijnen. Black Friday in Brugge, 0-3.

Een aansluitingstreffer was het hoogst haalbare voor de thuisploeg. Daarvoor had het wel de hulp nodig van Davy De fauw. Met de hete adem van Wesley in de nek werkte onze kapitein de bal ongelukkig in eigen doel.

Gouden punten voor Essevee om zo snel mogelijk de gevarenzone te verlaten. En Francky Dury... die kan met een heel goed gevoel Brugge verlaten.

DEEL DIT ARTIKEL:

Close