3 jaar geleden gepost

Cheik Thiam tekent eerste profcontract bij Essevee

Verdediger Cheik Thiam (17) stroomt door vanuit de Essevee Academie en tekent zijn eerste profcontract bij Essevee tot 2023.

Na Mathieu De Smet en Martijn Beernaert is Cheik Thiam de derde talentvolle speler uit de Essevee Academie die in 2021 zijn krabbel zet onder een (nieuw) contract bij Essevee. De sterke verdediger is al sinds zijn 11 jaar deel van de Essevee-familie en doorliep dus heel wat reeksen bij de Academie.

Cheik is een centrale verdediger en behoorde dit seizoen al enkele keren tot de wedstrijdselectie van coach Francky Dury.

“Zijn sportieve ontwikkeling kwam 2 jaar terug in een stroomversnelling toen hij de keuze maakte voor ons Young Essevee Schoolproject en het internaat. Nu hij op zijn 17e vast kan aanpikken bij de A-kern, verraadt dit persoonlijkheid, weerbaarheid en talent”, vertelt Joric Vandendriessche, sportief coördinator. 

“Twee jaar na het debuut van Ewoud is Cheik al de vijfde eigen opgeleide jeugdspeler die vast deel uitmaakt van de A-kern en de wedstrijdselectie. Dit is ook hét bewijs dat iedereen binnen Essevee de Academie als belangrijke levensader ziet.”

Tags

DEEL DIT ARTIKEL:

Close