4 jaar geleden gepost

Brilscore in openingswedstrijd Play-Off 2

DOELPUNTEN

WISSELS

46'

in

Bongonda

out

Soisalo

61'

in

Ampomah

out

Lulic

70'

in

Dierckx

out

Boljevic

72'

in

De fauw

out

Bürki

83'

in

Badibanga

out

Andrijasevic

84'

in

Sylla

out

Peeters

GELE KAARTEN

56' Vukotic

81' Harbaoui

82' De Pauw

91' Verstraete

RODE KAARTEN

Essevee en Waasland-Beveren openden hun PO2-campagne in het Regenboogstadion. Geen van beide teams wist te scoren.

TEAM

Essevee

25. Bostyn

3. Baudry

4. Heylen

9. Harbaoui

11. De Pauw

14. Walsh ©

17. Soisalo

20. Bjørdal

21. Seck

23. Bürki

26. Peeters

Waasland-Beveren

Waasland-Beveren

33. Roef

4. Moren

5. Lulic

7. Boljevic

8. Bizimana

13. Verstraete

23. Caufriez

26. Vukotic

31. Andrijasevic

52. Schryvers

99. Milosevic

Essevee trapte PO2 op gang trappen in eigen huis. Dury hield Théo Bongonda (net papa geworden) en Davy De fauw (pols) tegen Waasland-Beverenop de bank, net als Sammy Bossut. Daardoor kreeg Louis Bostyn zijn kans onder de lat.

De Waaslanders begonnen vol vertrouwen aan de partij en hielden balbezit, maar gelukkig zonder echt gevaar voor doel. Aan de overkant had Stef Peeters iets mooi in gedachten, maar Hamdi Harbaoui werd net niet bereikt. Weinig te beleven dus, tot de twintigste minuut. Het leer viel uitstekend voor de voet van Nill De Pauw, maar de aanvaller zette het leer ongelukkig voorlangs. Een kwartier later scoorde Harbaoui, maar ref Alen keurde het doelpunt terecht af wegens buitenspel. Pas in het slot van de eerste helft noteerden we nog enkele kansen. Andrijasevic vond Bostyn op zijn weg richting doel en Harbaoui kon een insteekpass van De Pauw net niet voldoende beroeren om Roef te bedreigen.

Voor de tweede helft kwam Bongonda tussen de lijnen en dat zorgde meteen voor gevaar. Een dubbelpass met De Pauw eindigde in een gekraakt schot en even later ging een volley van de middenvelder nipt over. Maar ook Waasland-Beveren sprong slordig om met de kansen. Milosevic plaatste het leer verrassend naast de kooi van Bostyn. Ook de ingevallen Ampomah zorgde voor gevaar, maar onze doelman hield stand. Beide aanvallende compartimenten bleven te onzorgvuldig en konden bitter weinig volwaardige kansen opbouwen. Ook de ingevallen Idrissa Sylla kon niet afdrukken, oog-in-oog met Roef. Zo eindigde de partij zoals ze begonnen was, met een 0-0 score.

"Roteren zal de ploeg niet verzwakken"

Reactie Dury: "Een beetje kwaliteitsgemis bij beide ploegen, eigen aan PO2. Mijn 500e wedstrijd zal ik me binnen vijftig jaar niet meer herinneren als de meest memorabele. We kregen beide goeie kansen. Met de invalbeurt van Bongonda waren we dreigender. Misschien was het frisheid, maar dat hoor ik niet graag, want we zijn pas eind maart en we moeten voetballen tot in mei. We misten wel precisie."

"Ik had de indruk dat we tekort kwamen in pure passie, pure motivatie. Anderszijds zag ik goeie dingen. Een goeie match van Bostyn en Heylen, maar ook van Bjørdal, die een sterke match speelde. Ik ga blijven roteren. Waarom? Omdat we sinds november met een bepaalde manier van werken een progressie gemaakt hebben. Ik heb nog jongens die kansen moeten en zullen krijgen. De ploeg zal er ook niet door verzwakken."

DEEL DIT ARTIKEL:

Close