5 jaar geleden gepost

Belgian Homeless Cup: MY TEAM, MY HOME!

Sinds oktober 2018 heeft Team Essevee zijn eigen homeless team. 

Ons homeless team

Op vrijdag 5 oktober 2018 betrad het homeless team voor het eerst de grasmat in Waregem. Nog tot eind oktober is er iedere vrijdagavond om 18.00 uur een training op het kunstgrasveld op het oefencomplex (Zuiderlaan). Vanaf november verhuizen we naar SO Gaverke en vinden de trainingen plaats op dinsdag om 18.45 uur. Op vrijdag 2 november is er geen training.

Deelname is gratis en je hoeft enkel douchegerief mee te brengen. Wij zorgen voor kledij en voetbalschoenen maar je kan ook je eigen materiaal meebrengen.

MY TEAM, MY HOME

De slogan MY TEAM, MY HOME vat volgende visie van de Belgian Homeless Cup heel goed samen. Of het nu de warmte van de kleedkamer is of de adrenaline op het veld. De roes van de overwinning of het verdriet van een nederlaag. Bij de Belgian Homeless Cup delen we lief en leed. Onze spelers vinden in hun team meer dan enkel ploegmaats. Ze vinden er ook een thuis.

Via actieve communicatie wil Belgian Homeless Cup de problematiek van dak- en thuisloosheid onder de aandacht brengen. Ook Team Essevee draagt daartoe zijn steentje bij.

Team Essevee

Tope Es Alles Meuglijk. Al twee seizoenen vormt dat de rode draad door alle campagnes van Team Essevee. Met het homeless team spreken we duidelijk onze ambitie om TOPE, allemaal samen, een maatschappelijke meerwaarde te creëren.

Op verschillende vlakken willen we onze spelers een duw in de rug geven. Zowel op sociaal vlak (positief zelfbeeld, opstap naar hulpverlening, ...), professioneel vlak (tewerkstelling, opleiding, ...) als fysiek vlak (gezondheid en conditie) starten we samen het re-integratieproces.

Belgian Homeless Cup

De Belgian Homeless Cup (BHC) is een sociaal-sportieve voetbalcompetitie voor mensen die kampen met dak- of thuisloosheid. Er zijn 38 teams die spelers opvolgen, opvangen en wekelijks trainen. Ze treffen elkaar op nationale tornooien.

Deze nationale tornooien worden steeds georganiseerd op openbare plaatsen. Zo krijgen de spelers een podium om hun kunnen te tonen en genieten de evenementen extra aandacht. Eerdere edities vonden plaats op markten en pleinen in onder andere Mechelen, Brugge, Genk en Gent.

DEEL DIT ARTIKEL:

Close