2 jaar geleden gepost

Bekerduel tegen Olympic Charleroi opnieuw uitgesteld

Essevee opent de bekercompetitie op het veld van Olympic Charleroi. Omdat het amateurvoetbal stilligt, werden de wedstrijden uitgesteld tot na de jaarwisseling. Vandaag maakte de voetbalbond bekend dat de 1/16de finales zullen worden afgewerkt op 2, 3 en 4 februari. En dat brengt ook twee kalenderwijzigingen in de Jupiler Pro League met zich mee.

Tweede uitstel omwille van coronamaatregelen amateurvoetbal

Oorspronkelijk stond onze wedstrijd in het Stade de la Neuville gepland op 15, 16 of 17 december 2020. De wedstrijden werden een eerste keer uitgesteld naar 9 en 10 januari 2021 maar ook die data zijn door de coronamaatregelen niet haalbaar voor de amateurclubs.

De voetbalbond laat ook nog weten dat de kalender geen verdere mogelijkheden tot uitstel toelaat: "Als door een verlenging van de overheidsmaatregelen na 15 januari 2021 het amateurvoetbal niet kan heropstarten, zal de Croky Cup noodgedwongen verdergaan zonder de amateurclubs."

Thuiswedstrijden OH Leuven en Moeskroen verhuizen naar januari

Het uitstel leidt ook tot nieuwe speeldata voor de volgende rondes van de Croky Cup. De achtste finales zullen op 9-11 februari plaatsvinden, gevolgd door de kwartfinales op 2-4 maart, de halve finale op 12-14 maart en de finale in het weekend van 24-25 april. Daardoor moet de kalendermanager schuiven met speeldagen 25 en 30 van de Jupiler Pro League.

Onze thuiswedstrijd tegen OH Leuven (speeldag 25) wordt een midweekwedstrijd op 19, 20 of 21 januari en de thuiswedstrijd tegen Moeskroen (speeldag 30) verhuist naar het weekend 9-11 januari. Ontdek hier het nieuwe speelschema.

Over onze eerste bekerwedstrijd...

Les Dogues van Olympic Charleroi treden dit seizoen aan in 1ste Nationale, het derde niveau in het Belgisch voetbal. Essevee strandde vorig jaar in de halve finale tegen later verliezend finalist Club Brugge.

Het is de eerste ronde voor de 1A-ploegen (met uitzondering van Waasland-Beveren en OH Leuven die de vijfde ronde al overleefden) maar de bekercompetitie is al aan haar zesde speelronde toe. Onze tegenstanders legden al een mooi parcours af in de Croky Cup. Ze klopten achtereenvolgens Sprimont, Lierse Kempenzonen en Eendracht Aalst.

DEEL DIT ARTIKEL:

Close