2 jaar geleden gepost

Bekendmaking parcours en programma BK Waregem 2021

Enkele maanden terug werd bekend dat SV Zulte Waregem, Dwars Door Vlaanderen en Stad Waregem de handen in elkaar slaan om het Belgisch Kampioenschap wegwielrennen vorm te geven in 2021. Dit BK, met start en aankomst in de paardenstad, zal doorgaan op zondag 20 juni 2021. Deze samenwerking tussen een voetbalclub en een wielerorganisatie is uniek. “Er is weldegelijk een match tussen voetbal en wielrennen. Zo hebben we al jaren een ijzersterke band met de organisatie van Dwars Door Vlaanderen”, verduidelijkt commercieel directeur van Essevee Miguel De Ruyck.

Waregem is reeds voor de derde keer het decor van het prof-BK. “We zijn ongelooflijk trots dat twee lokale organisaties de krachten bundelen om deze belangrijke wielerwedstrijd te organiseren. Zo zetten we Waregem als sportstad nogmaals in de kijker’, vertelt schepen van sport Kristof Chanterie.

De totale afstand van het volgende Belgisch Kampioenschap bij de vrouwen is 122,4 km en bij de heren is het parcours 220,2 km lang. “De start van het parcours bevindt zich aan de Hippodroom. We zorgden ervoor dat naast de stad Waregem, ook de deelgemeentes St-Eloois-Vijve, Desselgem en Beveren-Leie werden opgenomen in de route. De finaleronde tekenden we uit in het hart van de Vlaamse Ardennen. Op een gegeven ogenblik rijden de dames en de heren op hetzelfde moment, elk op een afzonderlijke lus van het parcours”, aldus koersdirecteur Guy Delesie.

Om 10.00u gaan de dames van start aan de Zuiderpromenade. Ze fietsen als eerste 4x de Briek Schotte Ronde (18,2 km), een lus die alle Waregemse deelgemeentes doorkruist. Wanneer de koersdames overschakelen naar 3x de finaleronde (16,1 km), gaan de elite heren omstreeks 12.05u van start aan de Hippodroom. Zij volgen eveneens 4x in het spoor van Briek en schakelen daarna over naar een iets grotere lus: de André Defoort Ronde (20,7 km). Dit deel van het parcours gaat langs de 5 fandorpen. Wanneer ook deze lus 4x wordt afgehaspeld is het tijd voor de finaleronde. In Nokere gaan ze de 800m-lange kasseienstrook van de Herlegem te lijf en beklimmen ze de Holstraat (gemiddelde stijging van 6%) en de Karmelberg (gemiddelde stijging van 3%). De aankomststreep voor zowel de dames als de heren wordt getrokken in de Verbindingsweg.

De fandorpen bevinden zich in Sint-Eloois-Vijve (kerkplein), Desselgem (kerkplein – fandorp Briek Schotte), Beveren-Leie (kerkplein – fandorp André Defoort) en 2 in Waregem (1 fandorp aan de aankomstzone in de Verbindingsweg en een volgende tussen de verkeerslichten aan de Zuiderlaan en de oprit van de Hippodroom).

“Het programma van de dag van het BK zelf biedt heel wat animo voor iedere koersliefhebber. Naast de vrij toegankelijke zones voor iedereen, waaronder de Zuiderpromenade, de Hippodroom en de fandorpen, bieden we verschillende VIP-formules aan. Van een gezellige barbecue aan het jeugdcentrum tot een gastronomisch diner in de privésfeer van een skybox in de Zuidercorner in het Regenboogstadion. Iedereen kan op zijn manier deze wielerhoogdag beleven”, benadrukt Carlo Lambrecht, voorzitter van Dwars door Vlaanderen.

Meer info vind je op de website www.bkwaregem.be .

Tags

DEEL DIT ARTIKEL:

Close