3 jaar geleden gepost

Beide damesploegen uit beker gewipt

Het bekeravontuur van onze damesploegen strandt in de zestiende finales. Beide teams gingen in Zulte onderuit: de Dames A pas na strafschoppen en de Dames B met een afgetekende nederlaag.

Dames A na strafschoppen onderuit tegen VC Moldavo

Na het bekersucces van het herenteam wilden de Dames A zich ook plaatsen voor de achtste finales van de Beker van België. Daarvoor moesten ze voorbij reeksgenoot VC Moldavo. Manon de Bart kwam vroeg in de wedstrijd dicht bij de openingstreffer maar het was Lea Vandevelde die halfweg de eerste helft de score opende. Ze zette zich sterk door tussen een paar verdedigers en zag haar bal via de paal binnen gaan. Essevee behield het balbezit en drukte Moldavo op de eigen helft. Jolien Douterloigne kwam nog twee keer gepast tussen op doelpogingen van de bezoekers. 

Na de koffie bleef het wedstrijdbeeld onveranderd maar Anne-Lore Scherrens en Manon de Bart vergaten de wedstrijd in een definitieve plooi te leggen. Op een van de zeldzame tegenstoten kwam onze doelvrouw gepast tussen maar ze moest zich gewonnen geven in de herneming. De 1-1 bleef op het bord dus we kregen strafschoppen in Zulte.

Moldavo toonde zich koelbloedig en zo eindigt het bekeravontuur van Essevee A op een sisser in de zestiende finales. Zaterdag krijgen onze dames al een kans op revanche want dan staat een competitieduel tegen Moldavo op het schema.

KRC Genk Ladies B te sterk voor Dames B

Essevee B kreeg dan weer een pandoering van de Genkse dames. Het werd 0-6 in Zulte.

DEEL DIT ARTIKEL:

Close