5 jaar geleden gepost

Antwerp FC - Essevee: 5-1

DOELPUNTEN

7' Refaelov 1-0

10' Arslanagic 2-0

27' Owusu 3-0

53' De fauw 3-1

62' Owusu 4-1

90' Haroun 5-1

WISSELS

46'

in

Tardieu

out

H. Bjordal

46'

in

Sylla

out

Bedia

68'

in

Mbokani

out

Bolingi

76'

in

Baby

out

Rodrigues

81'

in

De Pauw

out

Faik

82'

in

Hairemans

out

Refaelov

GELE KAARTEN

5' Rodriguez

34' Refaelov

RODE KAARTEN

15' Marcq

Twee vroege tegendoelpunten en een rode kaart voor het kwartier legde de partij al in een beslissende plooi.

TEAM

Royal Antwerp FC

BOLAT

JUKLEROD

RODRIGUES

BOLINGI

REFAELOV

ARSLANAGIC

OWUSU

BUTA

VAN DAMME

HAROUN

YATABARE

Essevee

Essevee

BOSSUT

DE FAUW

BAUDRY

MARCQ

FAIK

HARBAOUI

BONGONDA

BEDIA

WALSH

J. BJORDAL

H. BJORDAL

De verplaatsing naar Antwerp was vorig seizoen al heel zwaar en dit seizoen kondigde het zich niet anders aan. Met enkele stevige transfers in het tussenseizoen zetten de Antwerpenaren ambitie bij om PO1 te halen.

Gesteund door het talrijk opgekomen publiek stuuwde Antwerp vooruit. Essevee werd meteen bij de keel gegrepen en Antwerp sloeg meteen toe. Refaelov zette na vijf minuten al de vroege 1-0 op het bord. Amper bekomen kreeg Essevee zelfs meteen de 2-0 om de oren. Een voorzet van op rechts ging door het pak en belandde met een gelukje voor de voet van de vrijstaande Arslanagic. De verdediger twijfelde niet en schoof laag de 2-0 binnen. Wanneer op het kwartier Marcq erg streng werd uitgesloten met een directe rode kaart voor gevaarlijk spel, leken de kaarten al vroeg geschud. Nog voor het half uur mocht Antwerp, via Owusu, zelfs de 3-0 op het bord zetten. Een lichte penalty weliswaar. Veel kwam Essevee niet in het stuk voor en dus was het wachten op de rust.

Onder de rust liet Dury Bedia en H. Bjordal in de kleedkamers. Sylla en Tardieu kwamen in het elftal en zorgden meteen voor meer stevigheid. Een vrije trap van Faik belandde op de kruin van De fauw, die Bolat verschalkte, 3-1. De meegereisde supporters kregen wat hoop, tot Owusu van dichtbij de 4-1 tegen de touwen mocht prikken. Antwerp ging door op automatische piloot en Essevee kwam niet meer tot scoren. In het slot scoorde Haroun zelfs de 5-1, meteen de eindstand.

Tags

DEEL DIT ARTIKEL:

Close