3 jaar geleden gepost

Antwerp - Essevee: de selectie

In de laatste rechte lijn van de reguliere competitie trekt Essevee zondag naar Antwerp. Opnieuw een belangrijk duel voor de jongens van Francky Dury in de strijd om een plaats bij de eerste zes.

Zulte Waregem sluit zondagavond speeldag 23 af tegen stamnummer 1. Beide ploegen kwamen eerder deze week in actie in de heenwedstrijd van de halve finales van de Croky Cup. Essevee haalde een prima resultaat (1-1) op het veld van Club Brugge. Antwerp kwam niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen onze buren uit Kortrijk.

In de heenwedstrijd verliet Antwerp het Regenboogstadion met lege handen. Saido Berahino en Davy De fauw zetten nog voor de rust de eindstand op het scorebord. Opmerkelijk: het was de eerste zege ooit van SV Zulte Waregem tegen de Great Old.

(Foto: Kapitein Davy De fauw jast de dubbele voorsprong vanaf de stip tegen de touwen. De eerste zege ooit voor Essevee tegen RAFC is een feit)

Essevee trekt niet op volle sterkte naar de Bosuil. Ewoud Pletinckx moet de komende weken toekijken vanaf de zijkant. De verdediger liep afgelopen woensdag een scheurtje op in de hamstring. Ook Ibrahima Seck kwam niet ongehavend uit het bekerduel. Hij mist het duel van zondag door een blessure aan de adductor. Omar Govea (knie) is nog niet wedstrijdfit en Luka Zarandia meldde zich ziek. Marco Bürki is dan weer hersteld van zijn teenblessure en beloftespeler Visar Shala werd toegevoegd aan de wedstrijdselectie.

(Foto: Ewoud Pletinckx moet de strijd staken tijdens het bekerduel tegen Club Brugge. Verwacht wordt dat hij een zestal weken out zal zijn.)

Wedstrijdselectie

Doelmannen: Bossut, Bansen, Bostyn
Verdedigers: De Fauw, Baudry, Mensah, Walsh, Bürki, Deschacht
Middenvelders: Marcq, Sissako, Soisalo, Bjørdal, Shala, Van Hecke
Aanvallers: Larin, Bruno, Oberlin, De Smet, Berahino

Geblesseerd: Govea (knie), Seck (adductor), Pletinckx (hamstring), Zarandia (ziek)

(Foto: Visar Shala)

DEEL DIT ARTIKEL:

Close