2 jaar geleden gepost

“Als we 7 op 9 halen, zijn we er 100% bij”

De interlandbreak zit erop, dat betekent dat het opnieuw tijd is voor competitievoetbal. Met nog drie affiches op het programma belooft het nog een spannende strijd te worden richting de Play-Offs. De eerste missie voor onze boeren is maandag het duel met KAS Eupen.

De wedstrijd aan de Kehrweg staat ongetwijfeld nog in jouw geheugen gegrift. In een fantastische tweede helft konden we met dank aan Dompé, Bruno en in extremis Deschacht de overwinning naar ons toetrekken. Drie maanden later ontvangen we de panda's aan de Gaverbeek. Samen met coach Francky Dury blikken we vooruit op die partij.

"Als we 7 op 9 halen, zijn we er 100% bij"

Trainer Francky Dury start zijn wekelijkse persbabbel met een terugblik op de laatste competitiewedstrijd. Onze boeren verloren in het Lotto Park met 4-1 van RSC Anderlecht. “We waren klaar en erg gemotiveerd om de wedstrijd in Anderlecht te winnen. Gianni Bruno was papa geworden en Omar Govea was er niet bij omwille van zijn schorsing. Toch hadden wij een goed plan en dat was in het begin ook duidelijk”, klinkt het bij de coach. “Na 25 minuten stonden we 0-1 voor en had Anderlecht 2 kleine kansen. Door omstandigheden valt ons plan dan jammer genoeg wat in het water.”

Maandag staat de eerste van drie cruciale duels op het programma. “Als we 7 op 9 halen, zijn we er 100% bij”, heeft onze coach al berekend. “Ik ben blij dat we het tegen onderlinge tegenstanders kunnen uitvechten. Dat maakt het leuk en eerlijk.”  

"We zullen er alles aan doen om de top 8 te halen"

Een ticket voor de Play-Offs zou een mooie beloning zijn voor de sterke resultaten van de voorbije maanden. “Zelf met de voorbije 0 op 6 hebben we, op basis van de laatste maanden, nog steeds de tweede beste reeks van alle ploegen in de Belgische competitie”, vertelt Dury. “Onze groep heeft hard gewerkt waardoor het jammer zou zijn als we de Play-Offs missen. We zullen er alles aan doen om de top 8 te halen.”

De wedstrijd tegen de panda’s is een eerste belangrijke uitdaging richting de Play-Offs. “De wedstrijd aan de Kehrweg was ongelooflijk maar speelt nu niet meer mee in onze hoofden. We moeten ons vooral focussen op het doel om de Play-Offs te halen.”

Blessure-update

Daniel Opare werd deze week geopereerd aan de knie en is voor de rest van het seizoen buiten strijd.

Abdoulaye Sissako en Bassem Srarfi werken een individueel programma af.

Selectie

Doelmannen: Sammy Bossut, Louis Bostyn, Martijn Beernaert

Verdedigers: Olivier Deschacht, Ewoud Pletinckx, Laurens De Bock, Cameron Humphreys, Nikos Kainourgios, Cheik Thiam

Middenvelders: Omar Govea, Ibrahima Seck, Mathieu De Smet, Jannes Van Hecke

Aanvallers: Jelle Vossen, Tomáš Chorý, Jean-Luc Dompé, Gianni Bruno, Panos Armenakas, Antoine Colassin, Youssuf Sylla

Tags

DEEL DIT ARTIKEL:

Close