5 jaar geleden gepost

60 trainers op laatste clinic van het seizoen

De Essevee Academie ontving 60 trainers op de vierde en laatste interne clinic van het seizoen.

Op dinsdag 20 juni gaven 60 trainers hun ogen de kost tijdens een demotraining van Kurt Cannoot (coördinator elite middenbouw) en Stijn Van den Abeele (coördinator techniek). De Elite U13 gaf een inkijk in de Cogi-methodiek en hoe we die toepassen binnen de Essevee Academie.

Clinics voor satellietclubs en eigen trainers

De clinics kunnen rekenen op heel wat interesse. "We nodigden de trainers van de satellietclubs die zijn verbonden aan de Essevee Academie dit seizoen uit voor vier clinics", vertelt Carl Vansteenbrugge van de Essevee Academie. Het gaat om KRC Waregem, KSC Wielsbeke, SV Wevelgem City SK Ronse, Sparta Petegem, Olsa Brakel, KSK Beveren-Leie en RFC Wetteren.

Op de laatste editie van dit seizoen waren ook trainers van de Essevee Academie aanwezig. Trainers van zowel de provinciale en elite jeugd als de dameswerking volgende de clinic.

Gevarieerd aanbod

Dit jaar schotelden we een heel gevarieerd programma aan interne clinics voor. Zo waren er dit seizoen al eerdere clinics:

  • Video-analyse door Niels Leroy (teamtrainer EU16)
  • Fysieke begeleiding door Bram De Winne (physical coach A-kern)
  • Tactische periodisering door Bart Plasschaert (assistent trainer B-kern)

"Het enthousiasme en de positieve evaluatie vormen een mooie stimulans om volgend seizoen op dezelfde manier verder te werken", vult Carl Vansteenbrugge van de Essevee Academie aan.

DEEL DIT ARTIKEL:

Close