2 jaar geleden gepost

500 Waregemse leerlingen ontvangen hun diploma in de Elindus Arena

Voor het tweede jaar op rij vonden de proclamaties voor de Waregemse zesdejaars plaats in onze ELINDUS Arena. Dit jaar namen de twee grote onderwijsnetten deel aan de diploma-uitreiking. Essevee pakte groots uit en nodigde alle geproclameerde leerlingen van de basisschool uit voor een gratis jaartje eersteklassevoetbal. 

Zo’n 500 leerlingen en hun ouders zakten dit seizoen af naar de Elindus Arena. Op vrijdag 25 juni trad het stedelijk basisonderwijs aan en dinsdag 29 juni was het katholiek basisonderwijs (scholengemeenschap De Wegwijzer) aan de beurt.

Na de succesvolle editie van vorig jaar werd dit unieke evenement voor de tweede maal georganiseerd. Schepen Jo Neirynck was dan ook uitermate trots dat Essevee en Stad Waregem opnieuw de handen in elkaar sloeg om heel wat Waregemse 12-jarigen uit te zwaaien.

“Het was opnieuw een uitdagend jaar voor veel scholen en gemeenten. De proclamaties zijn een belangrijke mijlpaal in de schoolcarrière. Dankzij Essevee en de Essevee Business Club konden we alle kinderen die belangrijke afsluiter van hun schoolperiode bieden. Veiligheid en gezondheid boven alles, dus we spaarden geen enkele moeite om de kinderen en hun ouders op een veilige manier te ontvangen.”

Met de uitreiking van het diploma op het podium, kreeg iedere leerling een Essevee-sjaal uit handen van een Zulte Waregem-speler. Daarnaast zorgden Stad Waregem en de Essevee Business Club voor enkele leuke cadeautjes. Als kers op de taart kreeg iedere geproclameerde leerling een gratis abonnement voor het seizoen 2021-2022. Samen met hun familie zijn zij er elke thuiswedstrijd bij.

“We ontvingen verspreid over twee dagen meer dan 2 000 mensen in onze Elindus Arena”, aldus CEO Eddy Cordier. “Om na een jaar zonder supporters opnieuw zoveel blije gezichten te zien in de tribunes, dat geeft ons een goed gevoel!”

Tags

DEEL DIT ARTIKEL:

Close