stadion

Elindus Arena

Onze thuishaven

Multifunctioneel voetbalstadion

De Elindus Arena is het stadion met de meeste mogelijkheden in de provincie. Het is naast de thuishaven van Team Essevee ook een toplocatie voor je professionele of persoonlijke evenement. Onze evenementenpartner Ballroom helpt je graag verder!

Maar er is nog veel meer! Wist je dat je hier ook kan fitnessen of dat je kinderen (zelfs tijdens de wedstrijd) terecht kunnen in een indoorspeeltuin?

Kom het ontdekken in de Elindus Arena! Tot binnenkort?

Veiligheid

De capaciteit van de Elindus Arena bedraagt 12 414 plaatsen:

  • Tribune 1 (hoofdtribune): 3823 zitplaatsen
  • Tribune 2 (sfeertribune): 2710 staanplaatsen
  • Tribune 3 (vijvertribune): 2540 zitplaatsen
  • Tribune 4 (bezoekers): 962 zitplaatsen
  • Tribune 4 (familietribune): 2215 zitplaatsen
  • Zuidercorner: 164 plaatsen

Het reglement van inwendige orde (RIO) kan je hier nalezen.

Uw evenement in het stadion

Bezoek de Elindus Arena

Een wedstrijd live bijwonen

Bereikbaarheid

De Elindus Arena is heel vlot bereikbaar met de auto, het openbaar vervoer, de fiets of zelfs te voet. Het stadion sluit aan bij het aangename stadscentrum van Waregem, met talloze horecazaken op wandelafstand.

Adres

Elindus Arena
Zuiderlaan 17
8790 WAREGEM

Met de fiets

Onder de bezoekerstribune, ter hoogte van restaurant Boothuis, bevindt zich een overdekte fietsenstalling met een capaciteit voor ongeveer 100 fietsen. Aan sportcentrum De Treffer zijn ook fietsenstallingen beschikbaar.

Met het openbaar vervoer

Het treinstation van Waregem ligt op wandelafstand de Elindus Arena. De dichtstbijzijnde bushaltes zijn Markt Waregem en Woonzorgcentrum De Meers.

Met de wagen

Komende van de E17

Volg de E17 tot aan afrit 5 (Waregem). Sla op het einde van de afrit af richting Waregem en volg de weg tot aan het eerste grote kruispunt (Del-Sport). Ga rechtdoor en sla rechtsaf aan de tweede lichten. Volg de Henri Lebbestraat tot aan het kruispunt met de Waregemse ring (R35) en sla daar rechts af.

Komende van de Gentseweg

Volg de Gentseweg tot aan het kruispunt met de Expressweg. Sla af richting Waregem en volg de Expressweg tot aan de tweede lichten ter hoogte van het kruispunt met de Henri Lebbestraat. Sla linksaf en volg de weg tot aan het kruispunt met de Waregemse ring (R35) en sla daar rechts af.

Parkeren

Bezoekt u binnenkort de Elindus Arena? Op ons parkingplan vindt u alle parkeergelegenheden in de buurt van het stadion. De parking voor de bezoekende ploeg bevindt zich aan het Jeugdcentrum, ter hoogte van het rondpunt dat de Verbindingsweg en de Zuiderlaan verbindt.

Parkeren rond de Elindus Arena

In de omgeving van de Elindus Arena zijn ruime parkeermogelijkheden. Op het parkeerplan vind je alle parkings waar je in de week terecht kan. Onder het plan krijg je meer informatie over waar je kan parkeren op wedstrijddagen.

Parkeerplan2018-Waregem

Wel parkeren

Centrumparkings: Kwaestraatje, De Treffer en Schakelstraat (0,30 euro per uur en eerste halfuur gratis - op wandelafstand)

Ondergrondse parkings: Zuiderpromenade en Het Pand (ook toegankelijk op wedstrijddagen)

Shuttleparking: Hippodroom (gratis parking én shuttle) tenzij anders aangekondigd

Niét parkeren

Geprivatiseerde parkings: Parking A, Parking B, H. Lebbestraat (enkel met parkingticket)

Verboden te parkeren: Verbindingsweg

Meer gedetailleerde informatie vind je op onze pagina "Parkeren in de buurt van het Regenboogstadion".

Stadionplan

Regenboogstadion - Stadionplan

Boek nu uw rondleiding in de Elindus Arena!

Je krijgt een unieke blik achter de schermen van een professionele voetbalclub. We hebben je heel wat te bieden dus ontdek snel al onze mogelijkheden!

Geschiedenis

Regenboogtrui & atletiek

Het Regenboogstadion dankt zijn naam aan het wereldkampioenschap wielrennen in 1957. Rik Van Steenbergen reed als eerste over de streep en mocht de regenboogtrui in ontvangst nemen.

Een van de unieke factoren van het Regenboogstadion is de toegangsweg voor de bezoekende supporters. Deze loopt via een brug over de stadionvijvers. 

De originele staantribunes achter doel en de atletiekpiste werden ondertussen vervangen door een sfeertribune en een familietribune. Dankzij verbouwingen in 2014 en 2017 behaalde het Regenboogstadion een UEFA categorie 4-status. Hierdoor kon Essevee in 2017 voor het eerst groepswedstrijden in de UEFA Europa League in eigen huis afwerken.

Samen groeien!

In februari 2013 volgde een nieuwe mijlpaal met de eerste interlands in het stadion. Hier vond de Derby der Lage Landen voor de Belgian Red Flames plaats en de Rode Duivels U21 werkten er in augustus hun oefenpot tegen Israël af.

Ook verschillende bedrijven kiezen tijdelijk of definitief voor het stadion aan de Gaverbeek. Met evenementenruimtes, een fitness, kinderspeeltuin en interimkantoor is het Regenboogstadion een van de meest multifunctionele stadions van België.

In 2018 pakte Essevee uit met de eerste skyboxen van West-Vlaanderen. De Zuidercorner is sindsdien een referentie op het vlak van evenementen en hospitality.

Ballroom organiseert uw evenement in het Regenboogstadion!

Het Waregemse evenementenkantoor Ballroom organiseert uw bedrijfsevenement, feestje, teambuilding en nog veel meer. Klaar voor een onvergetelijke ervaring in het Regenboogstadion? Abonnees krijgen bovendien 20% korting op de huurprijs van de zaal.

Partners

De renovatie van het Regenboogstadion was mogelijk dankzij de steun van de Vlaamse overheid, Stad Waregem en alle betrokken bouwpartners.

Met de subsidies kan het stadion worden geoptimaliseerd. In 2017 kon SV Zulte Waregem zo voor het eerst de groepswedstrijden van de UEFA Europa League in eigen stad afwerken.

Projecten met een sociaal geëngageerd doel kunnen ruimtes huren of een rondleiding krijgen aan een voordelig tarief. Iedereen is welkom in het Regenboogstadion!

sportvlaanderen
stadwaregem
team-essevee
Close