SVZW-RSCA - 72ppi - 150-2

Community

Meer dan voetbal

Voetbal is meer dan louter sport. Voetbal is geëvolueerd tot een sociaal bindmiddel dat mensen in contact brengt met elkaar en een grote impact heeft op de huidige maatschappij. 

Team Essevee neemt de handdoek op en gebruikt haar impact om mensen samen te brengen. Tope Es Alles Meuglijk!

Maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO)

Sport stimuleert de gezondheid, verhoogt de levenskwaliteit en bevat een opvoedende en sociale waarde. Op deze manier engageert SV Zulte Waregem zich om maatschappelijk verantwoord te ondernemen.

Ontdek hieronder welke initiatieven Essevee neemt om zijn rol van sociaal-maatschappelijke partner op te nemen.

Essevee Community

Essevee on Wheels

Steeds meer rolstoelgebruikers vinden de weg naar de Elindus Arena. De tribuneplaatsen en evenementenruimtes zijn rolstoeltoegankelijk. Essevee on Wheels is een platform en de officiële supportersclub voor supporters met een beperkte mobiliteit.

Essevee Kids Club

Sinds 2016 kunnen de allerjongste fans van Essevee (van 6 tot 12 jaar) bij de Essevee Kids Club terecht. Samen met onze mascotte Rony De Pony neem je deel aan tal van activiteiten doorheen het seizoen. Binnenkort volgt meer informatie!

G-voetbal

SV Zulte Waregem heeft meerdere ploegen actief in het G-voetbal. Onze teams voor sporters met een beperking trainen zaterdagvoormiddag op het Oefencomplex in Waregem. Het Essevee G-team is ongetwijfeld het tofste team van onze Academie.

Wandelvoetbal

De Essevee Old Stars spelen wandelvoetbal, een voetbalvariant voor 55-plussers. Sportief bezig blijven en sociaal contact staan centraal. Ex-scheidsrechter Johny Ver Eecke is de peter van het project.

Ziekenhuisbezoeken

Sinds de oprichting van de club bezoekt de voltallige selectie tijdens de kerstperiode zes ziekenhuizen in onze regio. Met dit bezoek willen de spelers en staff van Team Essevee de patiënten van verschillende afdelingen een hart onder de riem steken.

Essevee Younited

My Team, My Home. Da's het motto van Essevee Younited, het voormalige Homeless Team Essevee. Samen met onze sociale partners maken we voetbal toegankelijk voor iedereen.

Playing for Success

Playing for Success is een project voor leerlingen van 9 tot en met 14 jaar die “uit de boot” van het onderwijs dreigen te vallen. Essevee stelt al enkele jaren het Regenboogstadion ter beschikking voor extra lessen.

Goede doelen

To Walk Again

To Walk Again staat vooral bekend als organisatie opgericht door Marc Herremans. Doorheen de jaren is dit uitgegroeid tot zoveel meer… en de ambities zijn nog groter. Essevee ondersteunt To Walk Again door hun project in de kijker te zetten en fondsen te werven.

Make a Wish

MakeAWish

Make a Wish vervult de grootste droom van kinderen, tussen 3 en 18 jaar, met een levensbedreigende ziekte.

Rode Neuzen Dag

RodeNeuzenDag

Rode Neuzen Dag zet zich in voor een betere opvang van jongeren met psychische problemen.

Damiaanactie

Damiaanactie

De Damiaanactie wil het verschil maken in de strijd tegen ziektes zoals lepra en tuberculose. Dit doen ze via gerichte medische acties en de sociale herintegratie van zieken in het zuiden.

En nog veel meer...

Cheque_TWA

Essevee steunt tal van andere goede doelen: vzw Zinloos Geweld, Kinderkankerfonds, benefietavonden, Music For Life, SOS Kinderdorpen…

Partners

Football+ Foundation

De Koninklijke Belgische Voetbalbond, Pro League en de ploegen uit 1A en 1B bundelen hun steun aan sociale initiatieven onder de Football+ Foundation. De organisatie kreeg een mandaat van bovengenoemde instanties en is zo de officiële opvolger van Open Stadion. 

Stad Waregem

Essevee en Stad Waregem ondertekenden in 2011 een intentieverklaring om de kracht van het voetbal aan te wenden ten bate van de samenleving. Beide partijen streven naar een gezonde balans tussen wat supporters en samenleving aan de club geven en wat de club voor hen betekent.

UiTPAS

UiTPAS is de cultuur- en vrijetijdspas die je moet hebben. Sinds maart 2018 kan je ook bij Essevee punten sparen en genieten van de voordelen van je UiTPAS. De UiTPAS is een spaar- en voordelenkaart voor ieders vrije tijd. Telkens je deelneemt aan een activiteit spaar je punten.

SPORT.Vlaanderen

De optimalisatie en uitbreiding van het Regenboogstadion, de financiële steun voor het G-team van SV Zulte Waregem en andere subsidiedossiers maken van SPORT.Vlaanderen een belangrijke maatschappelijke partner van Team Essevee.

Close