Speler van het Jaar 2024

20240419 SV Zulte Waregem Lierse 010

De reguliere competite zit erop. Dus is het hoogtijd om op zoek te gaan naar de Speler van het Jaar! Wie maakte voor jou het meeste indruk tijdens het afgelopen seizoen, wie pronkt straks met een nieuwe trofee in zijn woonkamer? De Spelers van de Maand zijn automatisch de kandidaten voor de felbegeerde titel die samen met SC De Believers wordt georganiseerd. Kies onderaan deze pagina jouw favoriet!

De kandidaten op een rijtje

Hij arriveerde in de zomer aan de boorden van de Gaverbeek, maar het duurde niet lang vooraleer 'Ablo' van de tribunes rolde in de Elindus Arena. Met zijn snelheid en flitsende dribbels was hij in de maand augustus een nachtmerrie voor de verdedigers. De jonge Ivoriaan beleefde vervolgens een seizoen met ups & downs, maar bleef een gesel voor elke verdediging.

Het jeugdproduct proefde vorig seizoen voor het eerst van het profvoetbal bij de grote jongens en kon zich deze jaargang helemaal ontwikkelen bij Essevee. De kleine dribbelaar was als invaller vaak van cruciaal belang voor de troepen van Euvrard. In de reguliere competitie stond Dylan garant voor 2 doelpunten en 2 assists.

Sinds zijn komst in 2020 is de naam van onze aanvoerder niet weg te denken uit de kandidatenlijst voor Speler van het Jaar. The Fox in the Box scoorde dit seizoen 1 op de 2 wedstrijden en komt zo op een totaal van 13 doelpunten in de reguliere competitie. Reken daarbij nog eens 2 assists en dan weet je dat onze kapitein opnieuw onmisbaar was dit seizoen.

Op deadline day maakte Decostere de overstap van Cercle naar Essevee. Meteen toonde de winger zijn waarde en was hij belangrijk met enkele assists en doelpunten. De verdediger verdween in de loop van het seizoen wat naar de achtergrond, maar dankzij zijn sterke seizoensstart hoort hij terecht tot de kandidaten.

Een zekerheid in de verdediging van Euvrard en de man met het meeste aantal speelminuten in de reguliere competitie. Ondanks zijn jonge leeftijd ontwikkelde Lukas zich ook dit seizoen opnieuw sterk en groeide meer dan ooit uit tot een leider in de defensie.

Onze creatieve middenvelder werd in een moeilijke januarimaand verkozen tot Speler van de Maand en maakt dan ook terecht kans op de titel van Speler van het Jaar. Christian was dit seizoen al goed voor 2 goals en 2 assists bij Essevee en zorgde met enkele klasseflitsen voor animo in de Waregemse rangen.

Amper 20 jaar en in januari overgekomen van Botev Plovdiv, maar meteen van goudwaarde voor Essevee. De Nigeriaanse middenvelder is een stofzuiger voor de defensie en toont ook zijn goede voeten in aanvallend opzicht. De nieuwkomer behoort dan ook terecht tot de kandidaten.

Nog een nieuwkomer die kans maakt op de titel van Speler van het Jaar! Ortwin kwam in januari over van Antwerp en keepte meteen 14 wedstrijden bij Essevee met 3 cleansheets als gevolg. In maart nog Speler van de Maand, maar wie weet gaat hij straks ook lopen met de hoofdprijs...

Hij kreeg zijn eerste basisplaatsen dit seizoen, scoorde zijn eerste goal als profvoetballer en verlengde bij Essevee tot 2027. Het was meteen een seizoen om lang te herinneren voor het jeugdproduct van de Essevee Academie. Volgt voor Andres de individuele kers op de taart?

20231215 SV Zulte Waregem Seraing 098
Jouw gegevens

Kies jouw Speler van het Jaar 2024!

De kandidaten die kans maken op de titel van Speler van het Jaar 2024 zijn de winnaars van de Speler van de Maand trofee gedurende dit seizoen. Per e-mailadres kan je maar een keer stemmen op jouw favoriet.