Essevee stelt vernieuwde sportieve structuur voor

15 jun 2024

DSC03688

De voorbije weken maakte Zulte Waregem werk van een nieuwe sportieve structuur. Sven Vandenbroeck wordt de nieuwe hoofdcoach bij Essevee en tekent een contract van onbepaalde duur aan de Gaverbeek. Zulte Waregem zet de komende jaren ook nog meer in op scouting, stelt een nieuwe sportieve cel voor en blijft verder investeren in de eigen Academie.

Na het mislopen van de promotie maakte het clubbestuur van SV Zulte Waregem de analyse en herdefinieerde de sportieve strategie van de club. Meer dan ooit wordt de balans tussen aangetrokken profielen en eigen opgeleide spelers een pijler van waaruit de club aan succes wil bouwen.

Voor het eerste elftal tekende het clubbestuur een gewenst profiel uit en kwam daarvoor uit bij Sven Vandenbroeck die de nieuwe T1 wordt van Essevee. “Sven beantwoordt aan onze verwachtingen van een moderne, tactisch ervaren en communicatief sterke hoofdcoach die het Belgische voetbal kent. Hij boekte eerder al soliede resultaten met jonge spelers en weet een samenhorigheidsgevoel te creëren binnen een team.”

Zijn trainerscarrière startte hij in 2011. Vandenbroeck was assistent-coach bij buitenlandse teams aan de zijde van o.a. Adrie Koster, Jacky Mathijssen en Hugo Broos. Met Mathijssen loodste hij OH Leuven terug naar de Jupiler Pro League. Nadien volgde een succesvol Afrikaans parcours bij Kameroen, SC Simba in Tanzania en FAR Rabat in Marokko. Begin dit jaar tekende de Vilvoordenaar een contract bij Lierse Kempenzonen en wist hen te verzekeren van het behoud in de Challenger Pro League.

De verdere invulling van de sportieve staf wordt eerstdaags gecommuniceerd.

DSC03598

Vandenbroeck gaat voor onbepaalde tijd aan de slag bij SV Zulte Waregem. “Ik weet dat bij Essevee een serieuze uitdaging wacht, maar ik ben net coach geworden omdat ik hou van deze adrenaline en uitdaging”, vertelt een erg gemotiveerde Sven Vandenbroeck. “Voor mij is het nu zaak om iedereen zo snel mogelijk te leren kennen, de voorbereiding goed aanpakken en dan iets neer te zetten richting de competitie.”

Essevee zet ook een nieuwe sportieve structuur neer. De afgelopen seizoenen drukten jonge talenten als Demuynck en Labie hun stempel bij het eerste elftal nadat ze alle jeugdreeksen bij Essevee doorliepen. De club wil verder bouwen vanuit een versterkte Jeugdacademie die voor de nodige doorstroom naar het eerste elftal moet zorgen.

Het scoutingsdepartement bestaande uit Niels Leroy, die in maart is aangetrokken als head of recruitment, en de verschillende scouts wordt versterkt met Essevee-icoon Davy De fauw. In nauw overleg gaan ze op zoek naar de nodige versterkingen in elke linie met het oog op een betere balans in de spelerskern.

DSC03934