Jeppe Erenbjerg eerste zomeraanwinst bij Essevee

19 jun 2024

Zulte Waregem start op maandag 24 juni officieel aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen, maar kondigt nu al zijn eerste versterking aan. Middenvelder Jeppe Erenbjerg komt over van Boldklubben af 1893 en tekent een contract van 2 seizoenen (+ 2 optie) bij Essevee.

Erenbjerg (24) is een aanvallende middenvelder die vanuit de jeugdreeksen van Boldklubben uitgroeide tot een vaste waarde in het eerste elftal van de Deense tweedeklasser. Het voorbije seizoen was de linksvoetige Deen goed voor zes doelpunten en vier assists in 22 wedstrijden. Erenbjerg maakt voor het eerst in zijn carrière de overstap naar een ploeg in het buitenland en tekent voor minstens 2 seizoenen bij Essevee.

“Het is voor mij allemaal heel spannend, maar ik had nood aan deze nieuwe uitdaging in mijn carrière”, vertelt Erenbjerg. “Voetballen voor een ploeg buiten Denemarken was voor mij altijd al een droom, maar dan moest het project kloppen. Bij Essevee voelde ik meteen een klik en de gesprekken met verschillende mensen binnen de club hebben me overtuigd.”

“Het aantrekken van Jeppe betekent de komst van een dynamische aanvallende middenvelder die op verschillende posities uit de voeten kan”, klinkt het bij Essevee. “Bij Boldklubben kon hij erg sterke cijfers voorleggen wat betreft geslaagde dribbels en finale passes die hij combineert met lef en durf in zijn aanvalsspel.”

DSC04449