Verslag van de oefenpartij tegen Racing

06 jul 2024

Net zoals in de eerste oefenwedstrijd tegen KSK Beveren-Leie zakken ook nu honderden fans af naar het Mirakelstadion voor het duel tussen Racing en Zulte Waregem. Een verslag van de confrontatie tussen de twee Waregemse ploegen lees je hier.

Eerste helft: Van der gouw, Vossen, Gavriel, Rommens, Nnadi, Erenbjerg, Willen, Labie, Demuynck, Tangala en Wukanya.

De erg strakke wind speelt beide ploegen parten in het openingskwartier. Net voor we de eerste 15 minuten rond maken, is het Vossen die een eerste keer kan dreigen op aangeven van Gavriel. De kopbal gaat net naast. Essevee eist het balbezit op in de eerste periode, maar komt niet meteen tot scoren. Vossen, Gavriel en Willen dreigen wel, maar scoren lukt pas net voor de pauze. Wukanya wordt goed diep gestuurd. De middenvelder snelt naar doel en werkt goed af. 0-1 is zo ook meteen de ruststand.

Tweede helft:  Bostyn, Agnikoi, Ndour, Traore, Diop, Cappelle, Sergeant, Harinck, Van Keymolen, Vemba en Machado.

Essevee komt uit de kleedkamers met elf nieuwe namen. De wind waait nu in het voordeel en dat resulteert al snel in 2 doelpunten. Eerst verdubbelt Traoré de score. Kort na het uur is het Cappelle die op snelheid de derde van de namiddag tegen de touwen trapt. Ook aanvaller Machado probeert zijn doelpunt mee te pikken, de Braziliaan scoort maar wordt teruggefloten wegens buitenspel.

Essevee wint zo de oefenwedstrijd met 0-3. Volgende week wacht op vrijdag een confrontatie met VV Zelzate, zaterdag nemen onze Boeren het achter gesloten deuren op tegen Sporting Charleroi.