Tienkoppig Jong Essevee verliest nipt van KFC Merelbeke

13 mei 2024

Jong Essevee nam het op zondag 12 mei op tegen KFC Merelbeke, met de hoop op promotie naar eerste nationale. Maar liefst 150 Essevee-supporters, het voltallige bestuur, coach Vincent Euvrard en CEO Eddy Cordier maakten de verplaatsing om de jonge Boeren naar de promotie te schreeuwen. Jong Essevee verloor uiteindelijk de wedstrijd met 2-1 na verlengingen.

Het was een intense wedstrijd onder de verzengende hitte, waarin beide teams weinig ruimte weggaven. In de tweede helft kreeg Jong Essevee uiteindelijk toch met tegenslag te maken toen Yannick Cappelle zijn tweede gele kaart kreeg en het veld moest verlaten. Jong Essevee moest verder met tien man, en even later verergerde de situatie toen Leonard Ketels geblesseerd van het veld moest. Desondanks bleven onze Boeren strijden, met enkele dreigende aanvallen van Mo Guindo.

Na negentig minuten stond de stand nog steeds gelijk. Beide teams bleven knokken in de verlengingen, maar het was uiteindelijk KFC Merelbeke dat scoorde. Jong Essevee kwam nog terug met een kopbal van aanvoerder Kotchkarov, maar al snel volgde een nieuw tegendoelpunt. Eindstand 2-1.

De kans bestaat wel dat Jong Essevee alsnog zou kunnen promoveren, afhankelijk van de licentieperikelen. Ze nemen het daarom volgende week nog op tegen Ninove, de verliezer uit de andere wedstrijd. “We hebben onszelf opgelegd om te blijven gaan en dat zullen we ook volgende week doen. Als we niet stijgen, dan moeten we volgend seizoen maar voor de titel gaan”, klonk aanvoerder Kotchkarov strijdvaardig.