Michiel Beeuwsaert in management Essevee

01 jul 2024

SV Zulte Waregem verstevigt de regionale verankering en hertekent de leiding van de club. Michiel Beeuwsaert, zoon van hoofdaandeelhouder Tony Beeuwsaert, neemt plaats in het management van Essevee. Hij volgt Algemeen Manager Eddy Cordier op die met pensioen gaat. Met deze nieuwe wind in de bedrijfsstructuur wil Essevee de komende jaren verder bouwen aan een duurzame plaats in het Belgische voetbal.

De uitdagende periode die zowat het volledige Belgische profvoetbal treft, heeft het clubbestuur van Essevee gemotiveerd om heel grondig over de verdere uitbouw van Essevee na te denken. Die oefening valt samen met het afscheid van Algemeen Manager Eddy Cordier die vorig jaar aankondigde om deze zomer met pensioen te gaan.

De Raad besliste eind vorig jaar om Michiel Beeuwsaert een plaats toe te kennen in het management van Zulte Waregem. Deze aanstelling duidt niet alleen op een wissel binnen het management, het is ook een verzekerde toekomst van Essevee in Vlaamse handen. Michiel heeft er een verkenningsperiode van 9 maanden in alle luwte op zitten.“Met heel veel vertrouwen geef ik de fakkel door aan Michiel. Ondanks zijn jonge leeftijd is hij enorm gedreven en gepassioneerd en klaar om de club te leiden”, vertelt pensionerend Algemeen Manager Eddy Cordier. “Ik ben erg trots dat ik het vertrouwen krijg om de club waarmee ik ben opgegroeid te leiden en verder te laten groeien”, klinkt het bij Michiel Beeuwsaert.

Deze herschikkingen moeten voor een nieuwe dynamiek zorgen in de club. Want ook de sportieve structuur kreeg een make-over. Sven Vandenbroeck werd de nieuwe hoofdcoach en de sportieve staf verwelkomde enkele nieuwe gezichten, waaronder Mo Messoudi en Yohwen Guihard.