Kom op woensdag 3 juli bloed geven in de Elindus Arena

27 mei 2024

Voor heel wat zieke mensen is bloed van levensbelang. Ook bij verkeersongevallen, operaties of bevallingen moet er dagelijks bloed zijn. Kom op woensdag 3 juli tussen 16.00 uur en 19.00 uur langs in de Vijvertribune van de Elindus Arena en maak samen met Essevee en Elindus het verschil.

Ben je tussen 18 en 66 jaar oud, of ben je ouder dan 66 jaar maar heb je al eerder bloed, plasma of bloedplaatsjes gedoneerd en dit niet langer dan 3 jaar geleden? Dan kom jij in aanmerking om bloed te geven. Doe vooraf nog even de donorzelftest op www.rodekruis.be/donorzelftest om te controleren. Je hebt sowieso ook de goedkeuring nodig van de arts aanwezig op de bloedinzameling.

Kies op voorhand een tijdstip tussen 16.00 uur en 19.00 uur om je plaats te reserveren. Een afspraak maken is verplicht en kan via het donorportaal van Rode Kruis-Vlaanderen.

Kom op het moment van jouw afspraak naar Studio Essevee in de Vijvertribune (tribune 3) van de Elindus Arena, en vergeet zeker je identiteitskaart niet mee te brengen. Kom niet met een lege maag naar je donatie, maar vermijd ook zware of vette maaltijden net ervoor. Tip: Drink zowel voor als na je donatie meer water dan gewoonlijk. Na je donatie voorzien wij uiteraard ook nog een hapje en een drankje als bedanking voor je heldendaad.

Hopelijk tot dan!

Wanneer

Woensdag 3 juli van 16.00 uur tot 19.00 uur

Waar

Studio Essevee, Vijvertribune Elindus Arena