Essevee pakt knappe overwinning bij Dender

13 apr 2024

Een aardig gevuld en zonovergoten Dender Football Complex maakt zich op voor de voorlaatste speeldag in de Challenger Pro League. Onze Boeren nemen het op tegen de tweede in de stand, Dender. Een verslag van de partij lees je hier. 

De openingsfase van deze partij staat gelijk aan een studieronde voor beide ploegen. Het is na 8 minuten spelen De Wolf die voor het eerst zijn handschoenen moet vuilmaken.  Ferraro kan doorstormen op de linkse flank, Ortwin bokst het voorzet-schot weg. Meteen volgt het antwoord van Essevee. Ndour dribbelt zich een weg naar de rand van de zestien en kan goed uithalen. Doelman Gies is bij de pinken op de afgeweken bal. We zijn ondertussen een halfuur onderweg, maar veel kansen moeten we niet noteren. Het is vooral Dender die vaak zijn neus aan het venster steekt, de troepen van Euvrard loeren op de tegenaanval. Op 10 minuten zijn de rollen even omgedraaid en is het Dender die snel omschakelt. De Wolf kan een afstandspoging van Van Oudenhove makkelijke klemmen. Vooraleer we gaan rusten komt de grootste kans uit deze eerste helft van de voet van Hens. Een vrije trap gaat voorbij alles en iedereen en verdwijnt bijna in doel. Het blijf 0-0 en zonder doelpunten trekken we de kleedkamer in voor de pauze.

Het is Essevee die het best uit de kleedkamer komt. Gavriel brengt de bal goed voor, Ciranni komt een centimeter te kort om de bal binnen te tikken. En na nog geen 5 minuten in de tweede periode komen onze Boeren op voorsprong. Gavriel wordt in de zestien neergehaald door Marzo waardoor de bal op de stip gaat en de verdediger mag gaan douchen. Vossen twijfelt niet en zet de elf meter feilloos om, 0-1. We zijn een uur onderweg wanneer ook de thuisploeg nog eens komt piepen. Hens haalt uit van ver, De Wolf gaat goed plat. Het is met elf tegen tien zoeken voor de troepen van Euvrard totdat Diop Traoré perfect de diepte instuurt. De Ivoriaan dribbelt voorbij alles en iedereen en trapt de 2-0 tegen de touwen. Bij Essevee hebben ze vertrouwen getankt en gaan ze op zoek naar een derde goal van de avond. Nnadi kapt zich prima vrij en haalt uit, zijn bal verdwijnt millimeters naast het doel. Toch is het op een dikke 10 minuten voor het einde Dender die kan scoren. Nsimba trapt van dichtbij de aansluitingstreffer tegen de touwen. Maar al snel wordt de spanning weer helemaal weggenomen uit het Dender Football Complex. Traoré is helemaal onder stoom en knalt ogenblikken na de 1-2 de 1-3 tegen de touwen. Net voor affluiten maakt invaller Vormer het feestje zelf nog compleet! Hij kopt een voorzet knap binnen en zet de 1-4 eindscore op het bord.

Essevee pakt drie belangrijke punten bij Dender en ontvangt Lierse voor de laatste wedstrijd in de reguliere competitie.

Belgaimage 90914320