Essevee wint overtuigend op het veld van SK Beveren

08 okt 2023

Het is zondag 8 oktober en onze thermostaat toont 20 graden. Onder een stralende herfstzon bekampen we SK Beveren op de Freethiel. Wat konden onze Boeren tegen de Oost-Vlamingen? Lees hier een uitgebreide samenvatting. 

Het is de thuisploeg die eigen huis meteen het heft in eigen handen neemt. Na een prima voorzet kopt Salech aan de tweede paal snoeihard tegen de dwarsligger. Essevee krijgt de bal niet meteen weg waardoor Moistrapishivili zijn schot kan wapenen, Bostyn gaat voor een eerste keer deze middag goed plat. De troepen van Euvrard lijken wakker geschud. Bostyn lanceert de aalvlugge Traoré. De Ivoriaan dribbelt zich voorbij de resterende verdedigers maar besluit hard over. We zijn 10 minuten onderweg op de Freethiel wanneer Willen met een erg knappe steekpass Traoré in de diepte stuurt, de aanvaller blijft rustig en trapt de 0-1 tegen de touwen. Amper 3 minuten later snelt Traoré zich opnieuw richting Bevers doelgebied. Vossen en Vormer sprinten mee, maar Ablo levert een slechte voorzet af.

De bezoekers blijven het doel van SK Beveren belegeren. Vossen pakt een botsende bal prima op de slof. Doelman Reus tikt de bal tegen de kruising. De druk van Essevee gaat even gaan liggen. Beveren probeert zich opnieuw in de match te knokken, maar komt niet voorlopig niet verder dan enkele kleine kansjes. Pas net voor het halfuur nog eens opwinding op de Freethiel. Via verschillende stations wordt Bagan in stelling gebracht. Zijn voorzet vindt de inlopende Vormer, de Nederlander mikt net over. Met de rust in zicht blijft Essevee de gevaarlijkste ploeg. Traoré snelt opnieuw iedereen voorbij. Bagan en Vossen wachten voor doel, maar de Ivoriaan waagt zelf zijn kans. Zijn schot vertrekt goed, maar wordt geblokt door een verdediger. In het slot van de tweede helft is daar dan toch de verdiende 0-2. Jawel opnieuw Traoré kapt zich makkelijk vrij. Zijn voorzet is precies op het hoofd van Gano die de tweede van de namiddag tegen de touwen knikt.

Het is de thuisploeg die het scherpst uit de kleedkamer komt. Moistrapishvili dribbelt zich vrij aan de rand van zestien. Tussen een bos van Essevee-benen kan Bostyn makkelijk klemmen. We zijn net geen uur aan het voetballen wanneer Gano tot tweemaal toe de 0-3 op het scorebord lijkt te zetten. Eerst kopt de aanvaller de bal op de lat, seconden later redt Reus met een goede reflex op een kopbal van diezelfde Gano. We zijn 65 minuten onderweg wanneer ook SK Beveren nog een keertje kan dreigen. Koyalipou kapt zich makkelijk vrij op de grote rechthoek, zijn schot gaat in de handen van Bostyn. De thuisploeg voert de druk op. Na een discutabel fase in de zestien vindt Filipovic het hoofd van Limbombe. De flankaanvaller kopt het leer recht op Bostyn.

Tijd voor een antwoord denken de mannen van Euvrard. Machada dribbelt zich prima vrij en versnelt richting de zestien. Zijn voorzet komt nog net tot bij Gano. De international kan niet genoeg kracht zetten op zijn poging waardoor Reus de bal uit doel kan ranselen. Vijf minuten voor affluiten is het dan toch prijs. Machado en Gano combineren prima. De Braziliaan werkt knap af en zet de 0-3 eindstand op het scorebord.

Essevee wint zo overtuigend op de Freethiel en trekt met een goed gevoel de interlandbreak in. De volgende affiche is in eigen huis tegen RFC Liège.

Belgaimage 76862800