Essevee wint met 0-5 op het veld van Seraing!

25 aug 2023

Net iets meer dan 150 Essevee-fans trokken samen met onze Boeren vrijdagavond richting Seraing voor de derde speeldag in de Challenger Pro League. Een verslag van de partij tegen de Metallos lees je hier

We krijgen een openingskwartier waar Essevee het balbezit helemaal opeist, maar nog geen grote kansen kan afdwingen. De troepen van D’Hollander gaan geduldig op zoek naar een opening in de Luikse defensie. De eerste echte doelpoging noteren we pas na 30 minuten voetballen. Een snelle tegenaanval van Seraing komt tot bij Soumah-Abbad. De aanvaller probeert het van ver, maar Bostyn kan de bal makkelijk klemmen. Een minuut later is het de beurt aan Essevee. De hoekschop van Vormer vindt het hoofd van Savic, de Bosniër knikt de bal net over. Het eerste halfuur speelt zich vooral af rond de middencirkel. Na 34 minuten voetballen dan toch nog eens opwinding voor doel. Vossen speelt slim door op de snelle Traoré, doelman Margueron redt erg knap. Twee minuten later bedient Ciranni de vrijstaande Vossen aan het penaltypunt, de Fox in the Box kan net niet genoeg kracht zetten op zijn schot. We gaan de kleedkamers in met een brilscore op het bord.

De vijftien minuten zitten erop en de regensluizen openen zich boven Stade du Pairay. Ook meteen het teken om de score te openen. Traoré brengt de bal voor, maar een hand van Seraing steekt er een stokje voor waardoor de bal dit keer wel op de stip gaat. Vossen twijfelt niet en trapt de elfmeter snoeihard tegen de touwen, 0-1. Essevee ruikt bloed en duwt door. Seraing probeert een snelle tegenaanval van Essevee weg te werken, maar de bal komt in de voeten van Ciranni. Hij neemt de bal vol op de slof, maar doelman Margueron redt uitstekend. De thuisploeg steekt nog eens zijn neus aan het venster.  Douane mag de bal opdrijven tot aan de zestien en wapent zijn schot. De bal glijdt ver voorbij doel. Enkele minuten later trekt Soumah-Abbad op pad in de zestien. Bostyn verkleint goed de korte hoek en belemmert zo de gelijkmaker. Onze Boeren worden in de verdediging geduwd, maar pakt na een uur voetballen verschroeiend uit op de counter. Ciranni bedient Vossen, de aanvaller zijn schot gaat millimeters naast. Het gaat nu snel op en af.

Ook de Metallos tonen dat ze kunnen counteren. Douane komt oog in oog met Bostyn, Louis redt erg knap. Vossen is en blijft de gevaarlijkste man bij Essevee. Het nummer 9 probeert een voorzet subtiel in de verste hoek te plaatsen, de doelman is bij de pinken. Een minuut later heeft Vormer de 0-2 aan de voet, een Luiks been staat doelman Margueron bij. Seraing begint heel vroeg aan zijn slotoffensief. Eerst mist Soumah-Abbad op een haar na de gelijkmaker, een minuut later redt Bostyn fenomenaal op een poging van Douane. Een kwartier voor het einde begint Traoré opnieuw aan zijn wekelijkse rush langs de zijlijn. Na een goede dribbel brengt hij de bal tot bij Vossen. Zijn kopbal gaat tegen de paal. Seconden later wordt Traoré, Ablo voor de vrienden, opnieuw aangespeeld. Tshibuabua twijfelt niet en haalt de Ivoriaan snoeihard neer, een rode kaart is het terechte gevolg. En daar is de verlossing op 10 minuten van het einde. Traoré breekt opnieuw door op de flank, vindt de vrijstaande Vormer en die knalt onhoudbaar binnen, 0-2! De Boeren zijn nu helemaal losgelaten. Ciranni vindt Gano, die mist zo’n kans niet en werkt de 0-3 tegen de touwen. Gano heeft de smaak te pakken en zorgt in het absolute slot voor de 0-4. De aanvaller maakt zo, net als Vossen, al zijn derde van het seizoen. We mogen de tekst eigenlijk al schrappen want in blessuretijd maakt Gano er 0-5 van! Demuynck snelt iedereen voorbij en zorgt voor een forfaitscore op het bord.