Essevee wint eerste oefenpot

28 jun 2024

Heel wat volk zakte vrijdagavond af naar de KSK Arena voor het eerste oefenduel van Essevee. Je leest een beknopt verslag van deze partij hieronder.

De eerste mogelijkheid is voor onze Boeren. Nieuwkomer Erenbjerg brengt goed voor, Agnikoi kopt in de handen van de doelman. Na net geen 10 minuten voetballen is het dan toch prijs voor Essevee. Doelman Degruyter krijgt de bal niet weg, Van Keymolen opent de score. Onze nieuwe coach ziet Essevee de bal monopoliseren in het eerste halfuur met enkele kleine kansen tot gevolg. Ook Van Damme mocht zijn handschoenen al enkele keren vuil maken, maar grote dreiging volgde niet. Even voorbij het halfuur is het Vossen die de score kan verdubbelen. Erenbjerg legt af, onze aanvaller trapt hem tegen de touwen. Twee minuten later is de aangever de doelpuntenmaker. Erenbjerg maakt op aangeven van Wukanya de 0-3.

Met 9 nieuwe namen trapt Essevee de tweede periode op gang. Het spelbeeld blijft hetzelfde en na 10 minuten opent ook Nnadi zijn rekening. Sergeant legt goed af en de Nigeriaanse middenvelder knalt snoeihard binnen, 0-4. Twintig minuten voor affluiten zorgt Ndour voor de 0-5 op aangeven van de doorgebroken Diop. Ook doelman Van Damme moet bij de pinken blijven. Hij redt knap tijdens een 1-op-1 situatie met nog een tiental minuten op de klok. Net voor affluiten is het opnieuw Sergeant met de assist, Ndour maakt zijn tweede van de avond. Essevee wint de oefenpartij met 0-6.