Essevee wint burenduel van Deinze dankzij twee doelpunten van Vossen

22 sep 2023

Terwijl de regen met bakken uit de lucht valt loopt de Elindus Arena aardig vol voor een nieuw burenduel tegen Deinze. Wat kunnen onze Boeren tegen de Oost-Vlamingen? Lees hieronder een uitgebreid verslag van de partij.

Het is een afwachtende start voor beide partijen die het ritme zoeken op een gladdig terrein. Na 7 minuten noteren we een eerste poging voor de thuisploeg. Ndour onderschept goed en brengt de bal voor doel. Prychynenko kan net voor de neus van Gano de bal in hoekschop werken. We zijn net geen kwartier aan het voetballen als ook Deinze een eerste keer zijn neus aan het venster steekt. De kopbal van Mertens verdwijnt recht in de handen van Bostyn. Op het halfuur wordt Traoré eens diep gestuurd, de aanvaller blijkt foutief te worden afgestopt, maar Deinze mag de tegenaanval op gang brengen. Staelens wordt diep gestuurd en kan de vrijstaande Mertens bedienen aan de tweede paal die de bal vrij kan intikken. Essevee moet achtervolgen, het staat 0-1. Dat is ook meteen de ruststand.

De thuisploeg komt scherp uit de kleedkamer en eist het balbezit, die in de eerste helft nog voor de bezoekers was, helemaal op. Na 8 minuten noteren we ook de eerste doelpoging in de tweede periode. Traoré kapt zich goed vrij. Zijn schot heeft te weinig kracht om doelman Miras in de problemen te brengen. Essevee voert de druk op. Net voor het uur krijgt Vossen de bal, op de rand van de zestien, op de slof. Zijn snoeiharde poging wordt knap gered door Miras. Met nog twintig minuten op de klok krijgt Essevee wat het verdient. De tandem Vormer-Vossen vindt elkaar blindelings. Vossen zet zijn verdediger helemaal in de wind en werkt koelbloedig de gelijkmaker binnen. De troepen van Euvrard omsingelen de zestien van Deinze. Na enkele kleine pogingen vindt Demuynck, met nog een kwartier op de klok, Gano aan het penaltypunt. Zijn poging wordt geblokt en komt tot bij Vossen, de aanvaller trapt enig mooi zijn tweede van de avond tegen de touwen. Het is nog even bibberen op het einde maar Essevee wint het burenduel met Deinze.