Essevee verliest zuur van KVO

14 jan 2024

De eerste partij van het seizoen bracht Essevee naar Oostende. De kustploeg verkeert in woelige wateren en zag in de wintermercato kapitein Tanghe al verkassen naar de Gaverbeek. De verdediger kwam meteen in de basis van het team van coach Euvrard. Een verslag van de partij aan de kust.

Na vijf minuten konden beide teams de neus aan het venster steken. Berte trapte eerste hoog over, terwijl Traore aan de overkant op de paal krulde. Op het kwartier kwam de thuisploeg toch op voorsprong. Berte hield het leer goed bij en kon afleggen voor Henderson, die overhoeks binnen trapte, 1-0. Net voor het half uur kwam Essevee langzij via Vormer, maar de middenvelder werd afgevlagd voor buitenspel. Vijf minuten later kreeg Perez een dot van een kans, maar de spits kraakte gelukkig zijn schot en trapte naast. Meteen terug aan de overkant. Essevee duwde door, maar Vossen trapte in de volley over. Na 37 minuten kon Berte profiteren van balverlies van Willen. Perez kon eenvoudig binnenleggen, 2-0.  Traore probeerde te reageren met een strakke knal, maar het leer ging over de kooi van Bossin.  Ook Vossen kreeg nog een uitstekende kans op de 2-1, maar de kapitein mikte voorlangs. Even later ging de bal op de stip. Machado werd onderuit gehaald in de zestien door Laes. De ref aarzelde niet. Vossen nam zijn verantwoordelijkheid en miste niet, 2-1 op slag van rust.

Aan de rust greep Euvrard in. Brüls, Demuynck en Bagan kwamen tussen de lijnen voor Decostere, Ndour en Traore. Vormer dreigde meteen met een lage schuiver, maar Bossin kende weinig moeite. Na vijf minuten hingen de bordjes al gelijk. Invaller Demuynck zette knap voor doel, waar Vossen met een nekslag zijn tweede van de namiddag binnenprikte, 2-2!  Essevee nam controle over de partij, maar kon de hele grote kansen niet in elkaar breien. KVO hield het op verdedigen en deed dat aardig. In het ultieme slot kon Berte door nog doorbreken. Tanghe leek de aanvaller correct te stoppen, maar de ref zag onbegrijpelijk een fout van de verdediger. Rood voor Tanghe en strafschop.  Van Daele miste de strafschop, maar bij de spelhervatting nadien kon Berte toch profiteren van balverlies. De spits omspeelde De Wolf en schoof de 3-2 binnen. De Kustploeg gaat zo erg gevleid met de drie punten aan de haal.