Essevee verliest op het veld van Lommel

02 mei 2024

Een zonovergoten Soevereinstadion is op de Dag van de Arbeid het decor voor de terugronde in de Play-Ups tussen Lommel en Essevee. Een verslag van de wedstrijd van onze Boeren lees je hier.

Het is de thuisploeg die in de openingsfase de dans leidt in deze topper. Met veel balbezit proberen ze het blok van Essevee te verschalken, maar na 10 minuten noteren we nog geen grote kansen. De eerste kans noteren we pas na 22 minuten voetballen. Gavriel mikt een vrije schop op de voet van Brüls, in een tijd mikt de winger net naast. Het antwoord van de thuisploeg volgt meteen. Rosa trapt van ver en vanuit de draai, zijn schot verdwijnt in het zijnet. Veel kansen noteren we niet in dit tactische steekspel. Een kleine tien minuten voor de rust is het wel opnieuw Essevee die zijn neus aan het venster steekt. Willen en Vossen kunnen de openingsgoal van de avond net niet tegen de touwen trappen. Seconden later veert het bezoekersvak wanneer Vossen zijn punt tegen de bal zet, het doelhout redt de Limburgers. Beide ploegen gaan dan ook zonder doelpunten rusten aan de Gestelse dijk.

In de tweede helft is het Lommel die voor het eerst kan dreigen. Tolinsson zet zijn hoofd tegen een hoekschop, de bal gaat net voorbij de kooi van De Wolf. Het uur is net niet volgemaakt wanneer Essevee op voorsprong lijkt te komen maar de goal van Vossen wordt terug teruggefloten na buitenspel van Ndour. Het blijft lang windstil in Lommel, maar met nog iets meer dan 10 minuten te spelen is het de thuisploeg die op voorsprong komt. Na een hoekschop kopt Schoofs de bal onhoudbaar binnen. Het staat 1-0. De Boeren kregen een mentale tik en konden enkel nog eens via de aalvlugge Traoré dreigen, maar een gelijkmaker zat er niet meer in.

Essevee verliest op het veld van Lommel en gaat zo niet verder in de Promotion Play-Offs.