Essevee verliest nipt van de leider

23 mrt 2024

Een volgepakte Elindus Arena maakt zich op voor een topper in de Challenger Pro League. Essevee ontvangt met nog vijf speeldagen voor de boeg de leider. Wat kunnen onze Boeren tegen de Mannekes uit Beerschot, lees hieronder het verslag.

Een intensieve en aantrekkelijke eerste helft verwent de toeschouwer aan de Gaverbeek. Beide doelmannen weten wat gedaan in de eerste periode. Na een openingsfase met heel wat Waregemse druk zijn het dan ook de troepen van Euvrard die het dichtst bij het openingsdoelpunt komen. Brüls wordt vrijgespeeld door Vormer, maar mikt op doelman Matijas. Diezelfde Brüls probeert even later met een hakje de doelman van Beerschot te verschalken, maar de bal gaat nipt naast. Essevee moest even wat gas terugnemen wat de bezoekers de kans gaf om orde op zaken te stellen en ook enkele keren te dreigen voor de kooi van De Wolf. De grootste poging kwam er van Nzita die zijn schot op de paal zag stranden. Rusten geblazen met een 0-0 tussenstand.

De tweede helft is nog maar net op gang gefloten wanneer Beerschot dan toch mag juichen. Wright-Philips wordt in de rug van de rood-groene verdediging diep gestuurd en omspeelt Tanghe. De Engelsman opent de score voor de bezoekers. Essevee bleef niet bij de pakken zitten en probeerde het tij te keren. Weliswaar zat het geluk niet aan Waregemse zijde en werden kansen nipt gemist. De grootste kans op de gelijkmaker was er voor Gano die een voorzet van Gavriel millimeters over de kooi knikte.

Essevee had nog een slotoffensief in huis, maar kon de gelijkmaker niet meer op het scorebord zetten. Eindstand, 0-1.

Belgaimage 89247759