Essevee verliest met kleinste verschil van SK Beveren

03 feb 2024

Met nog tien speeldagen op de teller kwam met SK Beveren een concurrent uit de topzes op bezoek in de Elindus Arena.

De blauwhemden kregen in de eerste seizoenshelft een flinke tik na de thuisnederlaag tegen Essevee. 0-3 op de Freethiel, maar meteen het teken voor een ommekeer. De Oost-Vlamingen zetten een knappe reeks neer en, ondanks twee recente nederlagen, nestelden zich in het kielzog van de koplopers. Essevee tankte vorige weekend moed na een knappe overwinning tegen RFC Luik.

De thuisploeg begon dan ook sterk en nam het openingskwartier voor zijn rekening. Beveren ving de thuisploeg defensief goed op en Koyalipou kon de eerste Beverse kans meteen verzilveren. Goncalves zwiepte voor doel en de spits kon tussen Bagan en De Wolf binnenknikken, 0-1. De partij werd potiger en Essevee kwam moeilijk tot voetballen. Iets na het halfuur stuurde Traore Machado diep, op weg naar de gelijkmaker, maar Reus kwam goed uit en verhinderde de Braziliaan de 1-1 te scoren.

In de tweede helft kon Beveren rustig afwachten en hield het defensief alles op slot. Essevee nam het balbezit voor zijn rekening, maar ondanks een stevige inbreng van aanvallend geweld tussen de lijnen, vond het elftal van coach Euvrard de sleutel niet op het verdedigend slot van de Waaslanders. Een zure nederlaag voor de thuisploeg, dat volgend weekend met Lommel opnieuw een concurrent op bezoek krijgt.

Belgaimage 85083379