Essevee verliest met 0-3 van SK Lommel

10 feb 2024

Voor de 21ste speeldag in de Challenger Pro League ontving onze Boeren SK Lommel in de Elindus Arena. Een verslag van deze partij tegen de Limburgers lees je hier.

Na een aarzelend begin voert Essevee de druk op, maar het is Lommel dat bij de eerste kans van de wedstrijd op voorsprong komt na een kopbal van Schoofs. Essevee blijft niet bij de pakken zitten en schakelt een versnelling hoger en is gevaarlijk door een scherp aangesneden vrije trap van Brüls en een afgeblokt schot van Ablo. Essevee kan de druk niet omzetten in een doelpunt, dus Lommel blijft overeind. Lommel steekt nog eens zijn neus aan het venster en na een schot van Talvitie komt het op een dubbele voorsprong. Buiten een gekraakt schot van Ablo kan de thuisploeg geen antwoord geven op de dubbele tegenslag. We gaan rusten met 0-2 op het scorebord.

Het eerste gevaar uit de tweede helft komt op naam van Lommel. De Wolf moet een goede redding in huis hebben om een schot van Vancsa te keren. De thuisploeg verhoogt de druk, het schot van Ablo belandt in het zijnet. Bij slecht uitverdedigen van Essevee komt Lommel op 0-3. Fatah straft koelbloedig af. Na de 0-3 valt er weinig tot niets te noteren. Het gevaarlijkste is een gekraakt schot van Tambedou. Het grootste dreiging tot dusver van de thuisploeg in de tweede helft komt op naam van Gavriel; hij ziet zijn poging net naast gaan. Uiteindelijk doofde de wedstrijd uit, Lommel wint met 0-3.