Essevee verliest eerste wedstrijd in de Challenger Pro League

13 aug 2023

Het is zondag 15 augustus, 19.25 uur, en in de Elindus Arena begint Essevee aan een nieuw hoofdstuk. Wat kunnen de Boeren in de opener van de Challenger Pro League tegen Francs Borains. Je leest hieronder een uitgebreid verslag

Er staan nog geen twee minuten op de klok als de 1-0 bijna tegen de touwen hangt. Traoré zet zich goed door op rechts en vindt Vossen voor doel. Met een knappe hak probeert hij de doelman te verschalken, maar die is bij de pinken. Essevee begint scherp aan de partij maar na net geen tien minuten voetballen is het toch Francs Borains dat de leiding neemt. De bal geraakt niet weg na een hoekschop en Healy neemt de bal prima op de slof. Door een bos van benen heeft Bostyn geen kans, het staat 0-1. De troepen van D’Hollander neemt het heft opnieuw in handen na de vroege opdoffer. Traoré zet zich enkele keren erg knap door, maar vindt telkens geen collega voor doel. Net na het kwartier verstuurt Brüls een prima bal naar Vossen. Doelman Saussez redt fantastisch. Nog geen halfuur op de klok en Essevee lijkt gelijk te maken. Rommens krult een vrije schop prima naar de winkelhaak, opnieuw redt Saussez in extremis. De Boeren blijven de druk opvoeren. Vossen gooit snel en Traoré neemt de bal in een tijd op de slof, de bal gaat centimeters over. We zijn exact 30 minuten aan het voetballen wanneer Francs Borains, tegen de gang van het spel in, de 0-2 op het scorebord zet. Opnieuw is het Healy die een diepe bal van Tainmont perfect voorbij Bostyn devieert. Net voor rust zet Francs Borains bijna een pijnlijke 0-3 op het scorebord. Healy haalt de trekker over, de paal verhindert zijn hattrick.

De tweede helft begint meteen met een reuzekans voor Essevee. Traoré speelt goed diep op Vossen, van dichtbij trapt de aanvaller snoeihard op Saussez. Het blijft even windstil in de Elindus Arena. Pas na een uur voetballen noteren we volgende kans. Traoré neemt een afvallende bal slim op de slof, Saussez lijkt alles te redden vandaag. Op een kwartier voor het einde lijkt Essevee zich terug in de wedstrijd te knokken. Willen werkt een hoekschop binnen, het doelpunt wordt afgekeurd wegens buitenspel. Essevee heeft nog een slotoffensief in petto. Maar zowel Traoré, Braem en Vossen geraken niet voorbij de doelman. Francs Borains straft het aanvallende Essevee nog helemaal af en maakt er diep in blessuretijd 0-3 van. Vossen kan nog de 1-3 tegen de touwen trappen, Essevee start de Challenger Pro League met een valse noot.