Essevee verliest bij Francs Borains

25 feb 2024

Het Stade Robert Urbain is bijna helemaal volgelopen voor de komst van onze Boeren. Welke wedstrijd krijgen we tussen Francs Borains en Essevee, lees hieronder het verslag

We zijn nog geen minuut onderweg als de thuisploeg een eerste keer serieus dreigt. Essevee ontsnapt aan een strafschopovertreding na een duel tussen Tanghe en Massolin. We spoelen de klok 20 minuten vooruit want buiten heel wat balbezit voor Essevee valt er weinig tot niks te beleven in de openingsfase. Na 21 minuten is het opnieuw de thuisploeg die voor de grootste dreiging zorgt. Een counter komt tot bij Lavie die de bal voor doel gooit, Kadiri koopt naast. Het is net voor rust als we ook voor Essevee een eerste poging mogen noteren. Traoré vindt Vossen, de topschutter van Essevee mikt over. Met de pauze in zicht duwt Essevee door. Pogingen van Vossen, Ndour en Traoré worden net voor doel geblokt.

De troepen van Euvrard komen scherp uit de kleedkamer. We zijn iets meer dan een minuut onderweg wanneer Ndour Vossen bedient. Zijn kopbal gaat net naast. Aan de overkant tovert De Wolf meteen een goede redding uit zijn handschoenen om een tegendoelpunt te vermijden. Even later is het Ciranni die zijn doelman bijstaat en een schot van Lavie blokt in de kleine rechthoek. Minuut 50 staat op de klok wanneer Nnadi Ndour met een heerlijke bal de diepte instuurt. De Senegalees neemt de bal prima mee en werkt kalm af. Het staat 0-1. Vijf minuten later wordt diezelfde Ndour diep gestuurd door Gavriel. Vanuit een scherpe hoek moet doelman Saussez knap redden.

We zijn een uur onderweg in het Stade Robert Urbain wanneer Francs Borains de bordjes gelijk hangt. Kadiri kan te makkelijk draaien en haalt snoeihard uit. De vingertoppen van De Wolf volstaan niet om de 1-1 te voorkomen. Essevee reageert en gaat op zoek naar een nieuwe voorsprong. Een voorzichtig schot van Gavriel wordt makkelijk geklemd door Saussez. Er zijn nog 20 minuten te voetballen wanneer Gavriel Traoré aanspeelt, maar zijn poging is te slap. Vijf minuten later is het opnieuw Kadiri die de bal tegen de netten kan jagen. Hij kan vrij inkoppen in de tweede zone en zorgt voor de 2-1. Essevee kan het tij niet meer keren in het slot en verliest met 2-1 bij Francs Borains.