Essevee trekt met gelijkspel naar Lommel

27 apr 2024

Met Lommel kwam meteen een te duchten tegenstander op bezoek in de Elinus Arena. De groenhemden eindigden nipt 3e in de competitie en mochten dus eerst afzakken naar de Gaverbeek. De geblesseerde Traore moest zijn plaats afstaan voor Ndour.

Essevee liet in het openingskwartier de bezoekers aan de bal en hield controle over de wedstrijd. Beide ploegen probeerden te dreigen, maar Ndour trapte te zacht; Vancsa zag tweemaal zijn poging gekeerd door De Wolf. Net voor rust leek Essevee dan toch met een voorsprong de kleedkamers in te gaan. Op hoekschop kopte Machado hoger dan zijn verdediger en het leer verdween via Ndour in doel. De VAR kwam echter tussen en zag handspel van Alioune. 0-0 aan de rust.

Op het uur moest Machado geblesseerd het veld verlaten. De aanvaller verstapte zich en greep naar de hamstrings. Brüls kwam de onfortuinlijke Braziliaan vervangen. De middenvelder was meteen bepalend. Christian stuurde Nnadi het laantje in en die knalde via De Busser op de paal. Vijf minuten later was het toch raak. Brüls kopte een voorzet op doel, Granell beroerde het leer met de hand. Ref Allaerts wees meteen naar de stip. Kapitein Jelle Vossen nam zijn verantwoordelijkheid en zette de penalty om, 1-0. Essevee leek de drie punten te gaan thuishouden, tot Dermane in het slot van de partij een afvallende bal laag tegen de touwen krulde. De Wolf kansloos, 1-1.

Zo wordt de partij van komende woensdag uiterst spannend. Aftrap om 20u00 in Lommel!