Essevee te sterk voor Lierse

19 apr 2024

Voor de laatste speeldag in de reguliere competitie van de Challenger Pro League treft Essevee Lierse in eigen huis. Wat kunnen onze Boeren in dit duel met de Kempenare? Lees hier het verslag van de partij.

Het openingskwartier is eentje waar vooral Essevee het balbezit opeist. Na 15 minuten resulteert dat ook in een eerste kans en ook meteen een goal. Ciranni stuurt Machado slim diep, de Braziliaan werkt koelbloedig af en opent de score. Amper 2 minuten later verdubbelen de Boeren al de score. Nnadi twijfelt niet en haalt snoeihard uit ter hoogte van het penaltypunt, 2-0. Lierse is even van hun melk en kan pas na een halfuur voetballen een eerste keer reageren. Ook deze kans resulteert meteen in een doelpunt. Ocansey kopt een afgeweken schot van Brebels voorbij De Wolf. Het staat 2-1 na dertig minuten voetballen. Acht minuten later snelt Traoré richting doel. De Elindus Arena veert al recht, maar voor het eerst in deze partij blijft een kans onbenut. De Ivoriaan kan zich niet voorbij doelman De Smet dribbelen. De troepen van Euvrard duwen door en gaan op zoek naar een derde van de avond. De voorzet van Gavriel vindt Machado, de aanvaller mikt op de Lierse doelman. Vlak voor rust is daar dan toch de derde treffer voor onze Boeren. Diop haalt verschroeiend uit vanuit de draai en klopt zo doelman De Smet.

Essevee komt ook in de tweede periode scherp uit de kleedkamer. Vossen wordt na tien minuten gevonden aan de kleine rechthoek, hij wipt de bal slim op, maar kan net niet afwerken. Het is even windstil aan de boorden van de Gaverbeek totdat de ingevallen Marijnissen bijna zijn eigen doelman verschalkt. De bezoekers hebben het erg lastig in deze partij. Na net geen 80 minuten voetballen deelt Essevee dan ook de finale doodsteek uit. Gavriel vindt het hoofd van Labie. Het jeugdproduct van onze Boeren kopt knap binnen, 4-1. Essevee was dus een maatje te sterk voor Lierse.

Zulte Waregem trekt richting Play-Ups en begint met een duel tegen Lommel in eigen huis.