Essevee pakt punt mee uit Lommel

27 okt 2023

Het Soevereinstadion is op vrijdagavond 27 oktober het schouwtoneel voor een topaffiche in de Challenger Pro League. Onze Boeren beginnen de tiende speeldag als leideer en nemen het op tegen eerste achtervolger Lommel. Een verslag van dit duel lees je hieronder.

De thuisploeg monopoliseert de bal in de openingsfase. Na 8 minuten noteren we dan ook een eerste kansje voor groen-wit. Vancsa gaat op snelheid voorbij Decostere en legt de bal goed achteruit, De Oliveira mist zijn schot. Wanneer het eerste wedstrijdkwartier voorbij is neemt Essevee het duel meer in handen. Eerst gaat Vossen op wandel aan de rand van de zestien, hij ziet zijn shot geblokt in hoekschop verdwijnen. Seconden later devieert Willen een hoekschop richting doel. Zijn poging gaat net naast. Op het halfuur is het opnieuw warm voor het doel van Bostyn. Chaos na een hoekschop brengt het leer tot bij Amakwah die van dichtbij het openingsdoelpunt lijkt te maken, maar Willen redt op de lijn. De daaropvolgende hoekschop kan De Oliveira koppen richting doel, de bal gaat een tiental centimeter over. De thuisploeg blijft het doel van Essevee nu bekampen. Talvitie kapt zich goed vrij aan de rand van de zestien, zijn poging verdwijnt tegen de dwarsligger.

Essevee komt met een goede organisatie uit de kleedkamer. Na 5 minuten in de tweede helft kunnen de Boeren ook een eerste keer dreigen. Machado versnelt op rechts en brengt de bal prima voor. Gano krijgt iets te veel ruimte en kopt het leer snoeihard tegen de touwen, 0-1. De troepen van Euvrard blijven nu aanvallen. Vormer en Vossen vinden elkaar goed in de zestien. De Nederlander legt de bal achteruit en vindt Bagan. Het schot van de verdediger wordt van de lijn gekeerd door de Lommelse verdediging. Het is voor de thuisploeg een wake-up call. Op het uur komt De Oliviera goed ingelopen aan de eerste paal en kopt hij de gelijkmaker voorbij Bostyn. Alles te herdoen met nog een halfuur op de klok. Beide ploegen houden elkaar nu even in evenwicht. Het is wachten tot minuut 77 voor we een nieuwe doelkans mogen noteren. De Oliviera glipt door de buitenspelval en snelt alleen naar Bostyn. De doelman blijft goed overeind en stopt de doorgebroken aanvaller. Er belooft nog een spannend slot aan te komen waarbij Essevee voor het eerst kan dreigen. De ingevallen Traoré zet zich goed door en probeert de doelman in de korte hoek te passeren, doelman De Busser gaat goed plat. Net voor het einde van de reguliere speeltijd moet Bostyn nog eens de bal ver gaan halen. Hij gaat goed plat op een afstandsschot. Terug naar de overkant dan. De Busser gaat onder de hoekschop van Rommens door, Tambedou kan aan de tweede paal net niet binnen koppen.