Essevee pakt punt in burenduel tegen Deinze

04 apr 2024

Een vol bezoekersvak voor het burenduel met KMSK Deinze. Een verslag van de partij van onze Boeren lees je hier

Na een openingsfase waarin beide ploegen elkaar tactisch ontleden, mogen we na net geen 10 minuten voetballen de eerste grote kans noteren voor onze Boeren. Een vrije trap van Vormer komt tot bij Gavriel, hij mikt net over. De thuisploeg reageert met een afstandsschot van Kehrer. De Wolf gaat goed plat. De volgende poging is opnieuw voor de jongens van Euvrard. Traoré snoept de bal goed af en dribbelt zich een weg naar doel, zijn schot gaat net naast. Twee minuten later volgt dan ook de eerste poging binnen het doelkader voor Essevee. Gavriel vindt Vossen, zijn kopbal wordt makkelijk gepakt door doelman Miras. We zijn een halfuur onderweg als onze Boeren verdiend op voorsprong komen in de Dakota Arena. Net terug uit blessure en daar is opnieuw Vossen! Deinze krijgt de bal niet weg en de topschutter van Essevee werkt koelbloedig af, 0-1. De rood-groenen proberen op zoek te gaan naar een tweede. Vormer kan aanleggen vanop zo’n 20 meter, er zit te weinig kracht op het schot om Miras in de problemen te brengen. Traoré zoekt enkele ogenblikken later de verste hoek, opnieuw moet Miras goed redden.

De tweede helft is nog maar net op gang getrapt wanneer Deinze de bordjes gelijk hangt. Lemoine kan op een hoekschop vrij inkoppen en maakt er 1-1 van na 47 minuten voetballen. Essevee moet even bekomen van de vroege gelijkmaker. Pas na een kleine 10 minuten voetballen in de tweede periode steken onze Boeren nog eens hun neus aan het venster. Vossen wordt gevonden in de tweede zone, maar zijn poging verdwijnt in het zijnet. We kijken nadien erg lang naar middenveldspel in dit burenduel totdat Gavriel zijn schot wapent. Met links knalt hij de bal richting Miras, de doelman redt knap. Met enkele wissels probeert Essevee nog de drie punten mee te nemen richting de Gaverbeek, maar het blijft bij een punt na dit intensief burenduel tegen Deinze.