Essevee pakt eerste overwinning van het seizoen op het veld van Beerschot

19 aug 2023

Zaterdag 19 augustus trok Essevee naar het Kiel voor de tweede speeldag in de Challenger Pro League. Een verslag van het duel met Beerschot lees je hier.

We zijn twee minuten onderweg op het Kiel wanneer we de eerste grote kans mogen noteren voor Essevee. Vossen kopt, in de zestien, slim door naar Gano. Zijn kopbal verdwijnt net naast doel. In diezelfde openingsfase kan ook de thuisploeg een eerste keer dreigen. Reyners wordt goed bediend aan het penaltypunt, Bostyn heeft een uitstekende reflex in huis. Het gaat razendsnel over en weer in het eerste wedstrijdkwartier. Eerst noteren we opnieuw een grote kans voor Beerschot. Tshimanga wordt makkelijk gevonden, zijn schot wordt geblokt door een attente Lukas Willen. De tegenaanval van Essevee, die erop volgt, mag gezien worden. Traoré loopt alles en iedereen voorbije, zijn voorzet vindt net niet de alleenstaande Gano. Twee minuten later is het opnieuw Gano die zijn kopbal mag wapenen. Hij wordt prima gevonden door Ciranni. Zijn kopbal, die later buitenspel leek, wordt goed gestopt door Matijas.

Beerschot probeert het steeds voetballend van achteruit. Na 20 minuten loopt het bijna cruciaal af nadat Traoré zijn voet er tussen krijgt. De bal verdwijnt net voorlangs. Onze Boeren gaan steeds duidelijker op zoek naar de openingsgoal. Na een vrije trap kunnen Vossen en Savic net niet binnen het kader besluiten. Ondanks het aanvalsoffensief lijkt het toch de thuisploeg die op voorsprong, maar de goal wordt terecht afgekeurd wegens buitenspel. Verlinden is erg bedrijvig bij de ratten. Na een goede dribbel zoekt hij de korte hoek, Bostyn gaat goed plat. Er staan net geen 30 minuten op de klok wanneer Traoré zich uitstekend vrijmaakt aan de rand van de zestien, een scherpe voorzet vindt het hoofd van Vossen en die kopt onhoudbaar zijn tweede van het seizoen tegen de touwen. Het staat 0-1. De thuisploeg moet even bekomen, maar kan na 35 minuten opnieuw dreigen via Verlinden. Zijn schot vanop zo’n 15 meter wordt geblokt door Savic. Sanusi, mag na een overtreding zijn schot wapenen vanop zo’n 25 meter. Bostyn redt erg knap. Bij de hoekschop die volgt is het opnieuw Bostyn die een uitstekende reflex in huis heeft, maar bij de rebound wordt de aanvaller gehinderd door Willen waardoor de bal op de stip gaat. Kosiah twijfelt niet en knalt de strafschop snoeihard binnen, 1-1. Dat is ook meteen de ruststand.

De tweede helft begint meteen met een grote kans voor de Boeren. Via een snelle counter en een voorzet van Vossen komt de bal tot bij Vormer, zijn volley wordt nog van de lijn gekeerd. Een minuut later is het opnieuw Essevee die opduikt voor het Antwerpse doel. Traoré kapt zich prima vrij, maar Matijas redt goed. De corner die volgt, is wel bingo voor de troepen van D’Hollander. Vormer schildert de bal op het hoofd van Gano, die maakt er met het hoofd 1-2 van. Traoré blijft een verschrikking voor de verdediging van de thuisploeg. De Ivoriaan zet zich prima door op links, zijn voorzet komt tot bij Vormer maar het schot van de middenvelder wordt tijdig geblokt. Voor het eerst in de tweede helft kan paars-wit nog eens dreigen. Reyners wordt knap vrijgespeeld in de zestien, Bostyn is bij de pinken en wint de een-tegen-een.

Er zijn nog iets meer dan 20 minuten te spelen wanneer Vossen prima druk zet en de bal tot bij Gano brengt, de aanvaller mist dé kans op 1-3. Bij de aanval die daarop volgt lijkt Beerschot zich langszij te trappen, maar het doelpunt wordt opnieuw terecht afgekeurd wegens buitenspel. Beerschot eist het balbezit op, maar de grote kansen blijven voor Essevee. Een tegenaanval via Gano en Vossen komt tot bij Vormer. De Nederlander wou de bal slim over de doelman liften, maar zijn trap kwam er niet helemaal uit. Tien minuten voor het einde dan toch een nieuwe dreiging van de thuisploeg. De ingevallen Pauwels trapt van net buiten de zestien, Bostyn kijkt de bal net naast doel. Beerschot begint aan zijn slotoffensief. Kosiah wordt gevonden in de kleine rechthoek, zijn kopbal rolt erg traag tegen de paal om dan te verdwijnen in de handen van Bostyn.

Het is nog even beven in het slot, maar Essevee pakt zijn eerste overwinning van het nieuwe seizoen. Forza Essevee!