Essevee pakt driepunter tegen SL16

02 dec 2023

Het bezoekers vak in Visé is drukker bezet dan de thuistribunes. Kunnen de Boeren de rug rechten na de thuisnederlaag tegen RSCA Futures?

In een bijna leeg Stade de la Cité de L’Oie noteren we al na een minuut voetballen een grote mogelijkheid voor Essevee. Via een goede combinatie komt de bal tot bij Demuynck die de bal goed achteruit speelt tot bij Vossen, de aanvaller kan net niet afwerken. Vier minuten later is het opnieuw Vossen die kan dreigen. Hij trapt een hoekschop zo’n halve meter boven het Luikse doel. Na net geen kwartier voetballen komt ook SL16 een eerste keer piepen. Ziani wordt te makkelijk vrij gespeeld, doelman van der Gouw redt knap. De daaropvolgende hoekschop is het wel prijs voor de thuisploeg. Essevee krijgt de bal niet weg waardoor Tory de Luikenaars op voorsprong brengt.

De troepen van Euvrard zijn even van slag en kunnen het snedige wedstrijdbegin niet verder zetten. Na 25 minuten wordt Machado diep gestuurd en kan net voor doelman Epolo de bal weg tikken, ref Stevens legt het leer op de stip. Vossen zet zich achter de elf meter, maar diezelfde doelman redt knap. Het is voor de bezoekers wel opnieuw het signaal om de druk te verhogen. Op een hoekschop van Rommens kopt Machado net naast. Toch is het SL16 die het dichtst bij het tweede doelpunt van de namiddag komt. Ziani kan van dichtbij niet afwerken. Het gaat nu snel op en neer waardoor we de volgende kans opnieuw voor Essevee mogen neerpennen. Zowel Traoré als Machado geraken niet voorbij Epolo. Vijf minuten voor de rust kan Zulte Waregem zich dan toch op gelijke hoogte trappen. Traoré stuurt Machado diep, de Braziliaan legt goed breed op Demuynck die niet twijfelt en de gelijke stand op het scorebord brengt.

Na de rust is het Essevee die het scherpst uit de kleedkamer komt. Na iets meer dan vijf minuten tovert Machado een geweldige actie uit zijn schoenen. Zijn daaropvolgende poging gaat hoog over. Even later is het Vossen die de voorsprong van Essevee aan de voet heeft, maar opnieuw redt Epolo erg knap. Net voor het uur legt Essevee een geweldige combinatie op de mat. Via heel wat stations komt de bal bij Traoré die Ciranni goed aanspeelt. De verdediger twijfelt niet en trapt het leer in het zijnet, 1-2.

Aan de andere kant moet doelman van der Gouw wakker blijven. Ziani zoekt de korte hoek maar de Nederlandse doelman redt knap. Het is een zeldzaam wapenfeit van de thuisploeg in de tweede helft. Essevee is baas en twintig minuten voor affluiten knalt Traoré, na wat chaos voor het Luikse doel, de 1-3 tegen de touwen. Zulte Waregem dicteert de wet. Demuynck gaat op zoek naar de vierde treffer, maa de bal gaat een metertje over. Essevee dringt nog even aan, maar na 93 minuten heeft ref Stevens genoeg gezien en fluit de veertiende speeldag in Challenger Pro League af.