Essevee pakt driepunter tegen Futures

10 mrt 2024

Een bijna lege Heizel kreeg het bezoek van ongeveer 400 enthousiaste Boeren voor de 25ste speeldag in de Challenger Pro League. Wat kunnen de troepen van Euvrard tegen de Futures? Je ontdekt het hier.

Essevee start prima aan deze wedstrijd. We zijn net geen 2 minuten onderweg wanneer Ndour profiteert van een misverstand in de Brusselse verdediging en alleen naar doel kan snellen. Hij blijft rustig en werkt prima af, 0-1. Voor de eerste poging van de thuisploeg moeten we 20 minuten vooruitspoelen. Collassin, ex-Essevee, draait en haalt meteen uit vanop zo’n 25 meter. De bal gaat een metertje naast. Na een half uur voetballen zijn de Futures daar opnieuw met dreiging voor de neus van De Wolf. Tajaouart neemt de bal van dichtbij op de slof, het leer zoeft net naast de kooi. Deze eerste helft krijgt geen schoonheidsprijs, maar onze Boeren gaan rusten met een minimale voorsprong.

Bij de start van de tweede helft kiezen beide ploegen resoluut voor de aanval. In de openingsfase krijgen we langs beide kanten dan ook kleine kansen. Een doelpunt van de Futures wordt even later dan ook afgefloten voor buitenspel. Er staat net geen uur op de klok wanneer De Wolf goed moet tussenkomen op een kans van Monticelli. Met verschillende wissels probeert Essevee het laken meer en meer naar zich toe te trekken, maar enkele kleine kansjes kunnen doelman Vanhoutte niet in verlegenheid brengen. Het is op het einde nog even bibberen, maar De Wolf houdt zijn netten met enkele goede reddingen schoon. Essevee wint op de Heizel met 0-1.