Essevee pakt driepunter in laatste minuten

15 dec 2023

Een staande ovatie weerklinkt aan de Gaverbeek voor de terugkomst van de Gouden Schoen van Essevee, Thorgan Hazard. Het Essevee-icoon geeft de aftrap van deze laatste wedstrijd van 2023. Lees hieronder een uitgebreid verslag van de partij tegen RFC Seraing.

Het zijn de bezoekers die vooral het balbezit opeisen in de openingsmatch. Na net geen vijf minuten is er dan ook een goede redding van Bostyn nodig om de Metallo’s van een voorsprong te houden. Een minuut later is het toch prijs voor de uitploeg, maar de goal wordt terecht afgekeurd wegens buitenspel. Het is voor de troepen van Euvrard en wake-up call. Essevee neemt nu resoluut het balbezit in handen, maar komt in het openingskwartier niet tot grote kansen. Pas na twintig minuten voetballen noteren we een eerste kansje voor onze Boeren. Traoré vindt Vossen in de tweede zone, maar de Luikse verdediging is snel genoeg in positie om onze topschutter van zijn achtste te houden. Wanneer we net over het halfuur zijn steekt ook Seraing nog eens zijn neus aan het venster. Na een vrije schop wordt bijna het openingsdoelpunt van de avond tegen de touwen gekopt, maar Ciranni keert het leer van de lijn.

Essevee komt sterk uit de kleedkamer na de koffiepauze. Na vijf minuten voetballen trapt Vossen de Boeren dan ook op voorsprong, maar ook deze wordt door de lijnrechter afgevlagd wegens buitenspel. Even later is Vossen de aangever en lijkt Vormer de 1-0 tegen de touwen te trappen, maar ook zijn poging wordt gekeerd op de lijn. Hoewel de thuisploeg in de tweede helft een voorsprong verdient, is het Seraing dat met een kopbaldoelpunt op voorsprong komt. Fall maakt er na 68 minuten 0-1 van. Na lang aandringen en maar liefst 85 minuten voetballen is daar de verdiende gelijkmaker voor Essevee. Vossen kopt goed door, Tambedou kopt onhoudbaar binnen. In de extra tijd kantelt het helemaal. Brüls dribbelt zich fantastisch vrij op de midden, speelt in op Ndour en vindt de inlopende Cappelle. De jonkie maakt er 2-1 van en zorgt voor een verdiende driepunter!